Farcaster introduceert gebruiksvriendelijke crypto betalingen via mobiele app

Home » Nieuws » Farcaster introduceert gebruiksvriendelijke crypto betalingen via mobiele app

Farcaster heeft een nieuwe betaalfunctie gelanceerd binnen hun Warpcast-client. Deze functie maakt gebruik van de USDC stablecoin voor betalingen met één tik, waardoor gebruikers geen alfanumerieke crypto adressen meer hoeven op te zoeken.

De introductie van deze feature maakt het mogelijk om snel en eenvoudig betalingen te verrichten direct vanuit de app op een smartphone.

Gebruiksvriendelijke identiteiten

De nieuwe betaaloptie in Farcaster gebruikt identiteiten die leesbaar zijn voor mensen, wat het opzoeken van adressen en het onthouden van de spelling van ENS (Ethereum Name Service) vereenvoudigt. “Ons doel is om het betalen van personen met crypto via een app op je telefoon te vergemakkelijken,” legde medeoprichter Dan Romero uit.

Dit onderdeel van het design zorgt ervoor dat gebruikers efficiënter kunnen opereren binnen het crypto betalingssysteem.

don romero tweet farcaster usdc
Bron: Dan Romero op X.

Technologische innovatie en adoptie

De applicatie zal USDC gebruiken op de door Coinbase ontwikkelde Base Ethereum (ETH) schaallaag om de kosten en bevestigingstijden te verlagen. Farcaster, dat als een open protocol functioneert, staat toe dat andere apps in het ecosysteem verschillende valuta en blockchains kunnen ondersteunen.

“We staan andere apps binnen het ecosysteem toe om verschillende valuta en ketens te faciliteren,” zei Romero. Dit beleid van openheid stimuleert diversiteit en innovatie binnen het netwerk.

Strategische ontwikkelingen en financiële injectie

Romero’s strategie met Farcaster is gericht op het succes van Warpcast, de specifieke app die het protocol gebruikt. Breck Stodghill van Haun Ventures benadrukte het belang van het ontwikkelen van features die Warpcast gebruikt om een echt alternatief voor X/Twitter te creëren.

In mei heeft Farcaster een financieringsronde van $150 miljoen veiliggesteld, geleid door Paradigm, met deelname van grote investeerders zoals a16z, Haun Ventures, USV, Variant en Standard Crypto.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme