Spotvolume crypto beurzen bereikt bijna $2,5 biljoen in maart

Home » Nieuws » Spotvolume crypto beurzen bereikt bijna $2,5 biljoen in maart

In maart hebben de gecentraliseerde crypto beurzen een opmerkelijke toename in handelsvolume ervaren, met een verdubbeling van het maandelijkse spotvolume tot bijna $2,5 biljoen dollar.

Deze stijging is deels te danken aan de aanzienlijke activiteit rondom in de Verenigde Staten genoteerde Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), waarvan het handelsvolume in dezelfde maand meer dan $110 miljard bedroeg. Dit volume was driemaal hoger dan de voorgaande maanden januari en februari, gedreven door de recordhoogten van Bitcoin.

De leiding in de handel werd genomen door BlackRock’s IBIT ETF, dat bijna de helft van het totale volume voor zijn rekening nam, op de voet gevolgd door Grayscale’s GBTC met 20% en Fidelity’s FBTC met 17%. Dit duidt op een verschuiving in de marktdynamiek naar de prestaties van spot ETF’s, vooral na de goedkeuring van Amerikaanse Bitcoin ETF’s door de Securities and Exchange Commission in januari.

Parallel hieraan zag de algemene crypto markt het maandelijkse spotvolume op gecentraliseerde crypto beurzen stijgen van ongeveer $324 miljard in september 2023 tot over $1 biljoen in december en januari, om vervolgens in februari $1,2 biljoen te bereiken. De piek in maart, waarbij het volume $2,48 biljoen bereikte, was de eerste keer sinds november 2021 dat dergelijke niveaus werden gezien, hoewel het nog steeds 40% lager is dan het record van $4,2 biljoen in mei 2021.

Binance doet goede zaken

Binance leidde de markt in maart met een spotvolume van $1,1 biljoen, wat neerkomt op een marktaandeel van 45,5%. Upbit en Bybit volgden als tweede en derde, met respectievelijk $221 miljard (8,9%) en $187 miljard (7,5%) in handelsvolume.

OKX en Coinbase completeerden de top vijf, met volumes van respectievelijk $171 miljard (6,5%) en $157 miljard (6,3%).

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme