Sinohope slaagt in herstel van FTX-tegoeden met deal van $19,5 miljoen

Home » Nieuws » Sinohope slaagt in herstel van FTX-tegoeden met deal van $19,5 miljoen

Sinohope, een investeringsholding uit Hongkong opgericht door Leon Li, mede-oprichter van de crypto exchange Huobi (nu bekend als HTX), zal meer dan 100% van haar vastgelopen deposito’s op de failliete crypto beurs FTX terugkrijgen via haar dochteronderneming Hbit.

Volgens een aankondiging op 24 mei heeft Hbit voor $19,5 miljoen dollar aan schuldvorderingen verkocht aan de schulden investeringsfirma Ceratosaurus Investors LLC. Op het moment van de ineenstorting in november 2022 had Sinohope voor $18,1 miljoen dollar aan deposito’s vastzitten op FTX. Deze deal impliceert een herstelratio van 108% van de bedrijfsactiva.

Financiële impact en juridische strijd

Sinohope heeft aanzienlijke financiële schade geleden door de niet teruggekeerde fondsen. Op 13 december 2023 onthulde het bedrijf dat het een verlies verwacht van 280 miljoen Hongkong dollar (ongeveer $35,86 miljoen dollar) voor de eerste negen maanden van het jaar, een stijging ten opzichte van het verlies van 200 miljoen Hongkong dollar (ongeveer $25,61 miljoen dollar) tijdens dezelfde periode in 2022. Deel van dit verlies omvat 86 miljoen Hongkong dollar (ongeveer $11 miljoen dollar) aan bedrijfsdeposito’s die waren vastgelopen op FTX. Om het bedrijf draaiende te houden moest Leon Li persoonlijk een kredietlijn van $14 miljoen dollar verstrekken om Sinohope-klanten te helpen die getroffen waren door de ineenstorting van FTX.

Op 11 december 2023 won X-Spot Global, een ander bedrijf van Leon Li, een gerechtelijk bevel tegen Huobi Global. Dit bevel eist dat laatstgenoemde het gebruik van het Chinese equivalent van het “Huobi”-handelsmerk in Hongkong staakt. Volgens gerechtelijke documenten was het Huobi-handelsmerk in 2019 in Hongkong geregistreerd. In september 2022 verkochten medeoprichters Leon Li en Du Jun Huobi Global aan About Capital Management, een entiteit gelieerd aan de Chinese blockchain persoonlijkheid Justin Sun. Voorafgaand aan deze overname waren de rechten op het Chinese Huobi-handelsmerk echter al volledig overgedragen aan Leon Li’s X-Spot Global.

Opwaardering van FTX-schuldvorderingen

In reactie op een scherpe stijging van de crypto koersen te midden van de aanhoudende bullmarkt, zijn de schuldvorderingen van FTX-crediteuren—veelal gedenomineerd in cryptocurrencies—sterk in waarde gestegen.

Huidige schattingen voor het herstel van de FTX-claims variëren van 129% tot 143%, wat de financiële uitkomst voor de getroffen beleggers aanzienlijk verbetert.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme