Robinhood plant uitbreiding van crypto futures in VS en Europa

Home » Nieuws » Robinhood plant uitbreiding van crypto futures in VS en Europa

Robinhood Markets Inc. heeft plannen om zijn activiteiten op het gebied van cryptocurrency futures uit te breiden, zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

Dit volgt op de aanstaande overname van Bitstamp Ltd., waarmee het bedrijf toegang hoopt te krijgen tot nieuwe licenties en markten.

Futures in de VS en Europa

Volgens bronnen die Bloomberg citeert, wil Robinhood CME-gebaseerde futures voor Bitcoin en Ether lanceren in de VS. Met de licenties verkregen door de overname van Bitstamp, hoopt het bedrijf ook eeuwigdurende futures voor Bitcoin (BTC) en andere tokens in Europa aan te bieden.

Deze ontwikkeling wordt gezien als een strategische zet om de concurrentiepositie van Robinhood tegenover andere spelers zoals Coinbase te versterken, die al derivaten aanbiedt op de grootste crypto exchange van de VS.

robinhood bitcoin crypto futures vs en europa tweet
Bron: Bitcoin Magazine op X.

Handelsvolumes en marktpositie

In mei bereikten de handelsvolumes op de spotmarkt op gecentraliseerde beurzen $1,57 biljoen dollar, terwijl het volume van derivaten op maandbasis uitkwam op $3,69 biljoen dollar, aldus gegevens van crypto-onderzoeker CCData.

Deze cijfers onderstrepen de groeiende interesse en het toenemende belang van derivaten in de cryptomarkt.

Voorzichtigheid ondanks uitbreidingsplannen

Ondanks deze ambitieuze plannen voor uitbreiding, heeft een woordvoerder van Robinhood aangegeven dat er “geen directe plannen zijn om deze diensten te lanceren”. De gesprekken hierover zijn nog gaande en de definitieve plannen kunnen nog veranderen.

Bovendien ontving de crypto-eenheid van Robinhood in mei een Wells notice van de SEC, wat wijst op mogelijke handhavingsacties, hoewel dit Robinhood niet lijkt te weerhouden van hun expansiestrategie.

Groei en overname van Bitstamp

Robinhood staat op het punt om Bitstamp over te nemen voor $200 miljoen dollar, een deal die naar verwachting in de eerste helft van 2025 zal worden afgerond. Bitstamp, de oudste nog werkende crypto-uitwisseling, beschikt over meer dan 50 licenties en registraties wereldwijd. Deze acquisitie zal Robinhood niet alleen toegang verschaffen tot institutionele crypto-klanten maar ook hun positie in de globale cryptomarkt versterken.

In het eerste kwartaal van 2024 zag Robinhood een toename van 224% in crypto-handel, wat de toenemende focus op deze sector onderstreept.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme