Phantom neemt Bitski over om gebruiksgemak op Solana te verbeteren

Home » Nieuws » Phantom neemt Bitski over om gebruiksgemak op Solana te verbeteren

Phantom, de leidende crypto wallet binnen het Solana (SOL) ecosysteem, heeft Bitski overgenomen, een op Web3 gerichte browser extensie wallet.

Deze strategische zet, aangekondigd op dinsdag, heeft als doel het integreren van zogenaamde ‘ingebouwde wallets’ die de toegankelijkheid voor gebruikers en ontwikkelaars op het Solana-platform aanzienlijk zullen vergemakkelijken.

Samenwerking voor een betere toegankelijkheid

Het team van Bitski zal zich bij Phantom voegen om deze ingebouwde wallets naar Solana te brengen. David Wu, hoofd groei bij Phantom, legde uit dat ingebouwde wallets een logische keuze zijn voor gedecentraliseerde applicaties, omdat ze het voor gebruikers makkelijker maken om aan te melden en direct te starten zonder een aparte mobiele app te hoeven downloaden of een seed phrase te adopteren. Gebruikers kunnen zich simpelweg aanmelden met hun e-mailadres.

Invloed van de NFT-boom

De recente hype in niet-vervangbare tokens (NFT’s), die door Bitski enthousiast werd ondersteund, heeft bijgedragen aan de uitbreiding van het Web3-ecosysteem naar mainstream gebruikers.

Dit bracht echter uitdagingen met zich mee, vooral op mobiele apparaten. Ingebouwde wallets adresseren enkele van deze adoptieproblemen, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verbetert.

phantom bitski overname tweet
Bron: Phantom.

Financiële voorwaarden en groeiperspectieven

De financiële details van de deal tussen Phantom en Bitski zijn niet openbaar gemaakt, maar gezien de significante investeringen die beide partijen in het verleden hebben ontvangen, waaronder $109 miljoen door Phantom begin 2022 tegen een waardering van $1,2 miljard, en ten minste $25,5 miljoen door Bitski, wijst alles erop dat deze overname een belangrijke impact kan hebben op de markt.

David Wu benadrukte dat de hernieuwde interesse in Solana heeft geleid tot een verdubbeling van Phantom’s gebruikersbasis in de afgelopen drie maanden tot 7 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dit onderstreept de groeiende populariteit van Solana als een platform voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers.

Toekomstige ambities

Phantom is niet van plan om in de nabije toekomst een nieuwe financieringsronde te starten. Echter, met de integratie van het team en de technologie van Bitski, is Phantom goed gepositioneerd om zijn leiderschap binnen het Solana-ecosysteem verder uit te breiden en miljoenen nieuwe gebruikers naadloos en veilig te onboarden naar de blockchain-technologie.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme