OKX trekt aanvraag voor VASP-licentie in Hong Kong in

Home » Nieuws » OKX trekt aanvraag voor VASP-licentie in Hong Kong in

OKX heeft bekendgemaakt dat het zijn aanvraag voor een licentie voor het aanbieden van digitale activadiensten in Hong Kong heeft ingetrokken. De crypto exchange maakte dit bekend via zijn website.

“Na zorgvuldige overweging van onze bedrijfsstrategie, hebben we besloten om de VASP-licentieaanvraag van OKX HK op dit moment in te trekken,” zei de exchange.

Beëindiging van diensten en impact op gebruikers

De exchange zal vanaf 31 mei stoppen met het aanbieden van gecentraliseerde diensten voor de handel in virtuele activa in het gebied. Na deze datum zullen klanten alleen nog hun fondsen kunnen opnemen. OKX verzekerde gebruikers dat hun fondsen veilig blijven, maar waarschuwde dat stortingen na deze datum mogelijk niet automatisch worden bijgeschreven en dat openstaande orders geannuleerd zullen worden.

De opnamefunctie zal de enige beschikbare optie zijn voor inwoners van Hong Kong tot 31 augustus, waarna overgebleven saldi als “onbeheerde eigendommen” zullen worden beschouwd onder de voorwaarden van het platform.

Trend onder crypto exchanges

Eerder deze maand hebben meerdere andere aanvragers, waaronder de in Hong Kong gevestigde dochteronderneming van HTX, Huobi Hong Kong, eveneens hun aanvragen bij de Securities and Futures Commission ingetrokken. Vele grote crypto exchanges, waaronder Crypto.com en Bullish worden momenteel nog beoordeeld door de regulator.

Tot nu toe heeft de SFC slechts twee exchanges goedgekeurd, waarvan de laatste in 2022.

Continuïteit van niet-centrale diensten

OKX herinnerde klanten er ook aan dat zijn OKX Web3 self-custodial wallet, die losstaat van de gecentraliseerde exchange diensten, niet getroffen wordt door deze wijzigingen en beschikbaar zal blijven voor lokale gebruikers.

Dit onderdeel blijft een belangrijke pijler voor de aanwezigheid van OKX in de regio.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme