Nep paspoorten en rijbewijzen misleiden KYC-controles van crypto exchanges

Home » Nieuws » Nep paspoorten en rijbewijzen misleiden KYC-controles van crypto exchanges

Er zijn zorgen geuit over de effectiviteit van de Know Your Customer (KYC) verificatieprocessen bij verschillende crypto exchanges, waaronder OKX, na onthullingen dat nep-ID’s mogelijk worden geaccepteerd tijdens het registratieproces.

Voor $15 dollar een nep-ID

Onderzoek door 404 Media en Protos heeft aangetoond dat het voor cybercriminelen en oplichters mogelijk is om met behulp van kunstmatige intelligentie gegenereerde nepdocumenten, zoals rijbewijzen en paspoorten, te gebruiken om door de identiteitscontroles van deze platforms te komen. Deze nep-ID’s worden online aangeboden voor slechts $15 dollar en lijken de KYC/AML (Anti-Money Laundering) systemen van onder meer OKX te omzeilen.

Een webdienst genaamd OnlyFake claimt met ‘neurale netwerken’ realistische valse identiteitsbewijzen te kunnen genereren die gebruikt kunnen worden om de verificatieprocedures van crypto exchanges te doorstaan. Dit werd aangetoond toen journalisten van 404 Media met succes de KYC-verificatie van OKX voltooiden met een nep Brits paspoort geproduceerd door deze dienst. Hoewel OKX’s verificatiepartner, Jumio, zijn krachtige verificatieprocessen benadrukt om valse profielen te identificeren, werd er geen specifiek commentaar gegeven op de procedures van OKX met betrekking tot de acceptatie van nep-ID’s.

Een vertegenwoordiger van OKX gaf aan Protos toe dat echte KYC/AML-procedures mogelijk niet worden uitgevoerd tijdens accountcreatie of het storten van crypto. OKX zou KYC/AML controles uitvoeren wanneer een gebruiker probeert geld van het OKX-platform af te halen. Tot op heden heeft OKX nog geen publieke verklaringen over deze kwestie afgelegd.

Het probleem lijkt echter niet beperkt te zijn tot OKX alleen. Eerder dit jaar onthulde blockchain analist ZachXBT dat crypto exchange Gate.io een account had geverifieerd onder de naam van de Noord-Koreaanse politicus “Kim Jong-Un”, wat de groeiende zorgen over de effectiviteit van KYC-procedures bij crypto exchanges benadrukt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme