KuCoin ziet grote uitstroom en daling in marktaandeel na juridische beschuldigingen in de VS

Home » Nieuws » KuCoin ziet grote uitstroom en daling in marktaandeel na juridische beschuldigingen in de VS

Na beschuldigingen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft crypto exchange KuCoin aanzienlijke verliezen geleden, zowel in marktaandeel als in gebruikersactiva.

Onderzoek van blockchain-onderzoeks- en analysefirma Kaiko wijst uit dat het dagelijkse handelsvolume van KuCoin met de helft is afgenomen, van $2 miljard dollar voor de aanklachten op 26 maart, naar $520 miljoen dollar.

Tragere opnametijden

De aankondigingen leidden tot een stroom van gebruikers die hun tokens van het platform wilden halen, wat resulteerde in tragere opnametijden. KuCoin kondigde een airdrop-programma van $8,95 miljoen dollar aan voor gebruikers die te maken hadden met deze congestie bij opnames, en een grotere geplande airdrop voor gebruikers die tijdens deze periode geen activa hadden opgenomen. Desondanks halveerde het marktaandeel van KuCoin ruim van 6,5% naar 3%, volgens gegevens van Kaiko.

Uit on-chain gegevens blijkt dat KuCoin-gebruikers hun fondsen hebben verplaatst naar rivaliserende crypto exchanges, waaronder Coinbase, Binance en OKX, die zij als veiligere opties beschouwen. Volgens de analisten van Kaiko kan een deel van de uitstroom ook worden toegeschreven aan het vertrek van marktmakers van de exchange.

In één dag, op 26 maart, vloeiden er meer dan $1,2 miljard dollar uit KuCoin-gelabelde wallets, met voornamelijk Ethereum (ETH) en USDT, wat de inkomende stromen aanzienlijk overtrof. Belangrijk om op te merken is dat deze stromen alleen de on-chain transacties omvatten tussen KuCoin en andere exchanges of wallets, en niet die tussen KuCoin-adressen onderling.

Aanklachten

Vorige week beweerde het Amerikaanse Ministerie van Justitie dat KuCoin en twee van haar oprichters, Chun Gan en Ke Tang, antiwitwaswetten hadden overtreden door het platform te laten gebruiken voor het witwassen van meer dan $9 miljard dollar.

De aanklacht beweerde dat KuCoin opzettelijk de Amerikaanse AML- en KYC-regelgevingen omzeilde door “onwaarachtig te beweren dat het geen Amerikaanse klanten had, terwijl KuCoin in werkelijkheid een aanzienlijke Amerikaanse klantenbasis had”.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme