Gemini bevestigt vijfjarig sponsorcontract met Real Bedford in Bitcoin

Home » Nieuws » Gemini bevestigt vijfjarig sponsorcontract met Real Bedford in Bitcoin

Crypto exchange Gemini heeft een vijfjarig sponsorcontract afgesloten met voetbalclub Real Bedford, mede-eigendom van Peter McCormack, de gastheer van de populaire podcast ‘What Bitcoin Did’.

Het contract is direct volledig betaald in Bitcoin (BTC), wat de club moet ondersteunen en lokale kinderen meer kansen moet bieden.

Financiële injectie en clubambities

Naast de sponsorovereenkomst heeft Winklevoss Capital, het investeringsbedrijf van de tweeling Tyler en Cameron Winklevoss die Gemini hebben opgericht, in april al $4,5 miljoen dollar geïnvesteerd in de club. Deze investering maakte de Winklevoss tweeling mede-eigenaren van de club, naast McCormack die de club in 2022 kocht.

Een woordvoerder van Gemini benadrukte dat deze nieuwe deal de voortzetting is van Gemini’s betrokkenheid bij de club sinds 2022. Het logo van Gemini zal prominent op de teamshirts en rond het speelveld te zien zijn, wat losstaat van de investering in april.

gemini real bedfords samenwerking
Bron: The Block op X.

Bitcoin als financieel fundament

Real Bedford heeft Bitcoin volledig geïntegreerd in zijn bedrijfsvoering. De club houdt zijn schatkist in Bitcoin, en de vijfjarige deal zal rechtstreeks in deze Bitcoin schatkist worden betaald. Deze aanpak is cruciaal voor het beschermen van de club tegen hoge inflatie. De crypto exchange gaf aan dat deze strategie de club zal helpen bij het bouwen van een nieuw trainingscentrum en het lanceren van een jeugdvoetbalacademie voor kansarme kinderen in Bedford, de woonplaats van McCormack in Bedfordshire, Engeland.

“Door Bitcoin in onze schatkist te integreren, hebben we een rendement van +62% behaald, wat de financiële positie van de club versterkt en onze kostenbasis beschermt tegen de recente inflatiestijging,” zei McCormack.

Toekomstplannen

De club, die sinds McCormacks overname twee ligatitels heeft gewonnen, zal het komende seizoen uitkomen in de Southern League Central Division One.

Spelers van Real Bedford hebben de optie om in Bitcoin betaald te worden, en fans kunnen tickets en merchandise met de valuta kopen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme