Exodus maakt crypto toegankelijker met Passkeys wallet in apps

Home » Nieuws » Exodus maakt crypto toegankelijker met Passkeys wallet in apps

Crypto wallet aanbieder Exodus lanceert een nieuw product dat de gebruikservaring (UX) van Web3 voor nieuwkomers in de sector wil vereenvoudigen. Het nieuwe product, “Passkeys Wallet”, stelt nieuwe gebruikers in staat om een wallet te creëren waarmee ze verschillende gedecentraliseerde apps (dapps) kunnen verkennen zonder een nieuwe wallet te hoeven aanmaken of de applicatie te verlaten.

David Reising, hoofd productontwikkeling bij Exodus, vertelde CoinDesk in een interview: “Met deze Passkeys Wallet kun je met één klik van je vinger een gecodeerde, ingebedde wallet creëren die zelfbeheerd is.”

Vereenvoudiging van de gebruikerservaring

Een van de grootste obstakels voor de massale adoptie van crypto is de complexe gebruikerservaring geweest. Meerdere activa in verschillende blockchains vereisen aparte wallets om met verschillende dapps te kunnen interageren, het onthouden van 12-woordige seed phrases en de steile leercurve voor het navigeren in Web3 hebben veel Web2-gebruikers afgeschrikt die naar crypto wilden overstappen.

exodus passkey tease tweet
Bron: Exodus op X.

Exodus streeft ernaar de UX te stroomlijnen, net zoals Web2-apps zoals Instagram of Facebook dat doen voor nieuwkomers in de industrie. “Als ik een gebruiker ben, hoef ik me niet aan te melden, er is geen e-mailverificatie nodig, ik hoef me geen zorgen te maken over het importeren, of zelfs echt het beheren van 12-woord mnemonic phrase [seed phrase]. Dit neemt zoveel van die complexiteit weg,” zei Reising.

Ondersteuning voor meerdere blockchains

Een andere functie van het nieuwe product is dat het Ethereum Virtual Machine (EVM), Bitcoin (BTC) en Solana (SOL) onder andere zal ondersteunen, wat gebruikers zal helpen toegang te krijgen tot meerdere blockchain-ecosystemen zonder de dapps te hoeven verlaten waarmee ze willen interageren, aldus het bedrijf in een e-mailverklaring.

Deze functionaliteit wordt beschouwd als een “onderscheidende eigenschap ten opzichte van concurrenten.”

Technologische integratie en veiligheid

Passkeys Wallet is echter geen magische oplossing die alles voor gebruikers zal doen; ontwikkelaars zullen het nog steeds moeten adopteren in hun applicaties. Aan die kant zegt Exodus dat het gemakkelijk is voor ontwikkelaars om de wallet te integreren met “slechts een paar regels code”, en het gebruikt Multi-Party Computation (MPC) technologie voor veiligheid.

Reising verklaarde dat Exodus ook zou samenwerken met de ontwikkelaars en inkomsten zou delen van eventuele on-chain transacties.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme