Druk neemt toe op Nigeriaanse autoriteiten om zieke Binance topman vrij te laten

Home » Nieuws » Druk neemt toe op Nigeriaanse autoriteiten om zieke Binance topman vrij te laten

De witwaszaak tegen Binance en twee van haar leidinggevenden in Nigeria is uitgesteld tot 5 juli, na de kruisverhoren op maandag met de eerste getuige van de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Tijdens de zitting is gebleken dat, ondanks meerdere gerechtelijke bevelen, de gevangenis waar Tigran Gambaryan vastzit, de medische dossiers van zijn enige ziekenhuisbezoek, dat een maand geleden plaatsvond, niet heeft vrijgegeven.

Verslechterende gezondheid

Volgens familieleden verslechtert de gezondheid van Gambaryan. Hij zou last hebben van dubbele longontsteking en malaria, en klaagde onlangs over gevoelloosheid in zijn voet en rugpijn. Rechter Emeka Nwite heeft opnieuw bevolen dat deze medische rapporten voor vrijdag aan de advocaten van Gambaryan moeten worden overhandigd.

Tigran Gambaryan, hoofd van de naleving van financiële criminaliteitsbestrijding bij de crypto exchange, wordt sinds februari vastgehouden in de Kuje-gevangenis.

gambaryan binance vastgehouden
Bron: X.

Oproep tot vrijlating

Yuki Gambaryan, de echtgenote van Tigran, heeft verklaard dat haar man nooit een beslissingsbevoegdheid bij Binance had en dat er geen rechtvaardiging is voor zijn aanhoudende detentie. Ze roept de Nigeriaanse autoriteiten op om “het juiste te doen en mijn onschuldige man vrij te laten”.

Pasgeleden hebben leden van het Amerikaanse congres Gambaryan bezocht en de Verenigde Staten opgeroepen tot verdere actie.

Bijkomende rechtszaken en reacties

Naast de witwaszaak, is Binance ook de enige verdachte in een belastingontduiking zaak die is uitgesteld tot 12 juli, nadat de aanklachten tegen Gambaryan en een andere executive, Nadeem Anjarwalla, die sindsdien is ontsnapt, waren ingetrokken.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme