Crypto markt ziet 250% toename in bewaarde activa: impact van institutionele adoptie

Home » Nieuws » Crypto markt ziet 250% toename in bewaarde activa: impact van institutionele adoptie

Bitget heeft een flinke toename in activa onder beheer van derden vastgesteld. Het onlangs uitgebrachte rapport toont een stijging van 250% in de laatste vier maanden, nauw verbonden met de anticipatie en uiteindelijke goedkeuring van de Bitcoin (BTC) ETF.

Spaargeld beschermen

Deze stijging in bewaarrekeningen benadrukt niet alleen de prestaties van de cryptomarkt, maar wijst ook op de toenemende integratie van cryptocurrencies in het dagelijks leven. Geopolitieke spanningen en lokale conflicten drijven gebruikers verder naar het zoeken van financiële veiligheid in cryptocurrencies om hun spaargeld te beschermen.

De studie plaatst institutionele adoptie voorop, met een toenemende belangstelling voor Bitcoin en Ethereum (ETH) ETFs die bijdragen aan de toename in bewaarde activa. Terwijl de markt schommelingen in Bitcoin prijzen ervaart, samen met de voortdurende integratie van cryptocurrencies in diverse sectoren, is de adoptie van bewaaroplossingen steeds belangrijker geworden voor zowel individuele als institutionele beleggers.

Marktbrede statistieken geven een duidelijke voorkeur aan voor korte termijn opslag binnen bewaarportefeuilles. Gebruikers, vooral die met korte termijn belangen, vertonen een verhoogd activiteitenniveau, met een aanzienlijke 77% van alle bewaarrekeningen die worden gebruikt voor korte termijn doeleinden.

De prevalentie van korte termijn gebruik werd duidelijk in november 2023, in lijn met een scherpe toename in handelsvolumes en het openen van nieuwe rekeningen om te kapitaliseren op opkomende kansen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme