Crypto beurs Bithumb beleeft zwaar jaar: Inkomstendaling en IPO plannen in wachtkamer

Home » Nieuws » Crypto beurs Bithumb beleeft zwaar jaar: Inkomstendaling en IPO plannen in wachtkamer

Bithumb Korea, de exploitant van de Zuid-Koreaanse crypto beurs Bithumb, heeft een aanzienlijk verlies in jaaromzet gemeld voor het fiscale jaar 2023. De omzet van de in Seoul gevestigde beurs daalde met 57,6% naar 1,358 miljard Koreaanse won in 2023, een daling ten opzichte van 3,201 miljard won in 2022.

Ondanks deze daling bleef de nettowinst voor het vierde opeenvolgende jaar positief, hoewel deze met 74,5% daalde naar 243 miljard won in 2023, van 954 miljard won het jaar ervoor.

Moeilijke omstandigheden

De belangrijkste oorzaak van de financiële verliezen was de afname in de waarde van cryptocurrencies als gevolg van de cryptowinter. Daarnaast heeft Bithumb’s beslissing om in het vierde kwartaal van vorig jaar een beleid van commissievrije handel te voeren, bijgedragen aan de dalende inkomsten. Bithumb heeft zich in het afgelopen jaar gericht op het vergroten van zijn beschikbaarheid door heel Zuid-Korea tijdens moeilijke marktomstandigheden. Dit jaar zal de crypto beurs zich blijven richten op het versterken van zijn diensten om prestatieverbeteringen te stimuleren.

Deze financiële tegenslag werd gemeld op dezelfde dag dat Crypto.com aankondigde een cryptocurrency-handelsapp te lanceren voor Zuid-Koreaanse retailbeleggers op 29 april, wat een bedreiging zou kunnen vormen voor het marktaandeel van Bithumb in het land.

Beursgang

Bovendien heeft Bithumb zijn plannen voor een beursgang (IPO) opnieuw overwogen na berichten over interne problemen binnen het bedrijf, met name de rol van voormalig voorzitter Lee Jeong-hoon.

Hoewel Bithumb zich voorbereidde op een IPO in de tweede helft van 2025 op de Kosdaq – de Zuid-Koreaanse versie van de Nasdaq – heeft het bedrijf zijn IPO-ambities opnieuw beoordeeld naar aanleiding van een veranderend institutioneel landschap en de voorgestelde amendementen van de Zuid-Koreaanse Financiële Dienstencommissie (FSC), die nieuwe regelgeving voor crypto bedrijfsexecutives zou vereisen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme