Coinbase lanceert op 15 juli futures voor AVAX, LINK, en meer

Home » Nieuws » Coinbase lanceert op 15 juli futures voor AVAX, LINK, en meer

Coinbase Derivatives heeft plannen aangekondigd om marged-futurecontracten te introduceren voor populaire altcoins zoals Avalanche (AVAX), Chainlink (LINK), Polkadot (DOT), Stellar (XLM) en Shiba Inu (SHIB).

Deze aankondiging volgt na het indienen van vijf nieuwe aanvragen bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), waarbij de handelsdatum van deze producten op of na 15 juli is vastgesteld.

Nieuwe mogelijkheden voor marktdeelnemers

In een persverklaring benadrukte Coinbase de voordelen van deze nieuwe producten. “Met de toevoeging van AVAX, LINK, DOT, XLM en SHIB krijgen onze deelnemers en hun klanten meer toegangspunten om risico’s te beheren, te speculeren op prijsschommelingen en deel te nemen aan de crypto economie met verlaagde initiële kapitaalvereisten.”

Deze uitbreiding diversifieert niet alleen het productaanbod van Coinbase Derivatives, maar zou ook de algehele handelservaring van gebruikers kunnen verbeteren.

coinbase derivatives link, shiba en meer coins
Bron: Zach Rynes op X.

Financiële en marktimpact

Deze contracten stellen deelnemers in staat om met lagere voorafgaande kapitaalvereisten te speculeren op prijsbewegingen en risico’s te beheren. Coinbase Derivatives werkt samen met het clearinghouse Nodal Clear en externe futures commission merchants (FCM’s) en retailbrokers om deze service aan te bieden.

Wat betreft de marktreactie op de aankondiging, de prijzen van de betrokken tokens vertoonden geen significante veranderingen en volgden overwegend de bredere neerwaartse markttrend. AVAX, met de grootste marktkapitalisatie van $11,1 miljard onder de vijf tokens, noteerde een lichte stijging van 0,48% en handelde op $28,18. SHIB, met een marktkapitalisatie van $10,1 miljard, zag een daling van 2,96% en handelde op $0,000017.

Vooruitzichten en verdere ontwikkelingen

De derivatendienst, die zich richt op de Amerikaanse markt, opereert onafhankelijk van de internationale beurs van Coinbase, die pasgeleden is uitgebreid naar andere handelsvormen na de initiële lancering in Bermuda in 2023.

Met deze nieuwe futures hoopt Coinbase een breder scala aan financiële instrumenten aan te bieden aan zijn gebruikers, wat bijdraagt aan de volwassenwording van de cryptomarkt in een gereguleerde omgeving.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme