Coinbase integreert Lightning Network voor efficiëntere transacties

Home » Nieuws » Coinbase integreert Lightning Network voor efficiëntere transacties

Coinbase, de grootste cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten, zet een grote stap voorwaarts in de efficiëntie en snelheid van Bitcoin (BTC) transacties door een samenwerking aan te gaan met Lightspark voor de integratie van het Bitcoin Lightning Network op hun platform.

Het Lightning Network, een layer 2 betalingsprotocol, stelt gebruikers in staat om sneller transacties uit te voeren dan mogelijk is op het primaire netwerk van Bitcoin, door de belasting van de blockchain te verminderen. Lightspark, een bedrijf gespecialiseerd in het bieden van toegang tot het Lightning Network, heeft nauw samengewerkt met Coinbase om deze geavanceerde technologie te implementeren. Met de software van Lightspark wordt de integratie en het beheer van het Lightning Network voor instellingen vereenvoudigd, waarbij een reeks hulpmiddelen wordt geboden voor naadloze transacties.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is het gebruik van Lightspark’s functie voor externe sleutelondertekening, waardoor Coinbase controle houdt over de Lightning-ondertekeningssleutels terwijl Lightspark de infrastructuur van de node beheert. Deze opzet is ontworpen om effectief te schalen, betrouwbare nodeservice te bieden en een uitgebreide functionaliteit via een intuïtieve interface.

Deze integratie stelt Coinbase in staat om zich te concentreren op het verbeteren van de gebruikerservaring zonder de noodzaak om een grootschalige implementatie van het Lightning Network te beheren. Shan Aggarwal, VP van Corporate & Business Development bij Coinbase, benadrukt de toewijding van het bedrijf om betalingsbarrières te elimineren en snellere en goedkopere Bitcoin transacties mogelijk te maken.

De adoptie van het Lightning Network door Coinbase zal naar verwachting een grote impact hebben op de operationele efficiëntie en de klantervaring, vooral wat betreft transactiesnelheid en -kosten. Het markeert ook een noemenswaardige ontwikkeling voor het Lightning Network, wat mogelijk het gebruik en de zichtbaarheid binnen het cryptocurrency-ecosysteem verhoogt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme