Celsius Network rondt faillissement af en lanceert nieuw Bitcoin mining bedrijf Ionic Digital

Home » Nieuws » Celsius Network rondt faillissement af en lanceert nieuw Bitcoin mining bedrijf Ionic Digital

Celsius Network heeft met succes zijn faillissement onder hoofdstuk 11 in de Verenigde Staten afgerond en staat op het punt om cryptovaluta en fiatgeld ter waarde van $3 miljard dollar te distribueren aan zijn schuldeisers.

Daarnaast lanceert het bedrijf een nieuw Bitcoin mining bedrijf , genaamd Ionic Digital, Inc. Deze stap komt meer dan 18 maanden nadat Celsius de opnames door gebruikers had opgeschort in juni 2022 en een maand later faillissement aanvroeg.

98% schuldeisers akkoord

Ionic Digital wordt beheerd door het crypto mijnbedrijf Hut 8, met aan het hoofd Hut 8’s Chief Commercial Officer Matt Prusak. Het bedrijf is opgericht om voortdurend herstelbetalingen aan schuldeisers te leveren, en er wordt verwacht dat het aandeel van Ionic Digital openbaar verhandeld zal worden zodra de nodige goedkeuringen zijn ontvangen. Ongeveer 98% van de schuldeisers van Celsius ging akkoord met het plan voor het verlaten van het faillissement.

Celsius heeft ook aangekondigd dat het zijn activiteiten zal afbouwen en zijn mobiele en webapplicaties tegen 28 februari zal stopzetten. De verdeling aan schuldeisers zal plaatsvinden via platforms zoals PayPal, Venmo en Coinbase, waarbij sommige schuldeisers al een vorderingsformulier hebben gepost op sociale media.

Het bedrijf heeft de hoeveelheid crypto die beschikbaar is voor distributie aan schuldeisers met ongeveer $250 miljoen verhoogd door het omzetten van altcoins naar Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) en door eerdere schikkingen. Dit herstructureringsproces werd geleid door David Barse en Alan Carr, leden van een speciaal bestuur dat Celsius door het faillissement heen loodste, die het succes van deze uitgang uit het faillissement prezen als het resultaat van een buitengewone teaminspanning.

In de nasleep van het faillissement heeft Celsius schikkingen getroffen ter waarde van $4,7 miljard met de Federal Trade Commission, naast schikkingen met het Department of Justice, de Securities and Exchange Commission en de Commodity Futures Trading Commission.

Alex Mashinsky, de voormalige CEO van Celsius, werd gearresteerd en aangeklaagd door federale aanklagers wegens verschillende financiële fraudes, waaronder het manipuleren van de prijs van CEL en het misleiden van klanten van Celsius. Mashinsky heeft onschuldig gepleit en is vrij op een borgtocht van $40 miljoen in afwachting van zijn proces in september.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme