Bybit past leiderschap aan na mislukte Notcoin-lancering

Home » Nieuws » Bybit past leiderschap aan na mislukte Notcoin-lancering

Crypto beurs Bybit heeft bevestigd dat verschillende leidinggevenden van rol zijn veranderd nadat een mislukte lancering van de cryptomunt Notcoin (NOT) resulteerde in een compensatie van $23 miljoen dollar aan 320.000 gebruikers.

Deze informatie werd oorspronkelijk gemeld door Wu Blockchain, die ook vermeldde dat enkele topmanagers “vrijwillig waren afgetreden” en dat er nieuwe technische en spotmanagers waren gerekruteerd.

Een woordvoerder van Bybit vertelde aan CoinDesk dat de organisatie haar structuur regelmatig aanpast om in lijn te blijven met haar strategische doelen. “Samen met het team hebben we ons gezamenlijk ingezet om de juiste mensen op de juiste posities te plaatsen. De betrokken teamleden verlaten het bedrijf niet maar gaan andere interne rollen vervullen.”

Notcoin en de impact op de markt

Notcoin, een spel gebaseerd op het instant messaging platform Telegram, is een van de grootste cryptocurrency gamingprojecten met 35 miljoen gebruikers. Vroege gebruikers van het spel verdienden speltegoeden die uiteindelijk konden worden omgezet in een Notcoin airdrop tegen een verhouding van 1000:1. Op 16 mei ondervonden gebruikers vertragingen bij het storten van de nieuw uitgegeven Notcoin op Bybit, wat verliezen veroorzaakte omdat ze het actief niet onmiddellijk konden verkopen. De crypto beurs ontving 370.000 on-chain transacties; 70% van de stortingen werd gecrediteerd voordat de markt live ging.

notcoin koers
Notcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

“We hebben de belangen van klanten vooropgesteld en een grondige interne evaluatie uitgevoerd om de klantenervaring in de toekomst te verbeteren,” voegde de woordvoerder van Bybit toe. “Deze verbetering leidde tot enkele wijzigingen in leiderschapsrollen, die we essentieel achten.” Notcoin handelt momenteel voor meer dan $0,0115 cent, wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van de lage $0,0047 van vorige week, volgens CoinMarketCap.

Compensatie en respons op incidenten

Als reactie op het incident onthulde Bybit een compensatieplan van 26 miljoen dollar dat op 17 mei werd bekendgemaakt. “Er zal in totaal ongeveer 26 miljoen dollar aan compensatie worden verwerkt binnen 3 werkdagen, u ontvangt hierover een e-mail. Nogmaals excuses voor het probleem, we zullen intern grondig onderzoek doen om te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt,” schreef Ben Zhou, CEO van Bybit.

Dit komt naast de uitdagingen die Bybit eerder die maand ondervond, waaronder het ontkrachten van geruchten over insolventie en regelgevende kwesties in Frankrijk.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme