Binance groeit door naar 200 miljoen gebruikers en richt zich nu op de volgende miljard

Home » Nieuws » Binance groeit door naar 200 miljoen gebruikers en richt zich nu op de volgende miljard

Binance heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de grens van 200 miljoen geregistreerde gebruikers te overschrijden. Deze prestatie, aangekondigd op 8 juni, komt bijna zeven jaar na de lancering van het platform.

Binance vertegenwoordigt nu ongeveer 36% van de wereldwijde cryptocurrency gebruikersbasis, die geschat wordt op 562 miljoen door onderzoek van Triple-A.

Als Binance een land was

Als Binance een land zou zijn, zou het qua bevolkingsaantal als achtste ranken, vóór landen als Bangladesh, Rusland en Mexico. CEO Richard Teng schrijft dit succes toe aan de gemeenschap en benadrukt de voortdurende reis naar het bereiken van een miljard gebruikers.

“Deze prestatie gaat niet alleen over Binance; het weerspiegelt de snelgroeiende adoptie van crypto, die talloze levens versterkt, en wij staan aan het voorfront van deze transformatieve technologie. Maar ons werk is verre van voltooid. De weg naar het bereiken van een miljard gebruikers is zowel een uitdaging als een kans die we gretig aangrijpen,” voegde Teng toe.

binance 200 miljoen gebruikers x aankondiging
Bron: Binance op X.

Huidige groei en juridische ontwikkelingen

Nog in 2022 had Binance ongeveer 130 miljoen gebruikers. In 2023 voegde de crypto beurs 40 miljoen gebruikers toe, waardoor het totale aantal op 170 miljoen kwam. Zes maanden in 2024 heeft het al minstens 30 miljoen meer toegevoegd. Dit tempo zou Binance in staat stellen om tegen 2026 300 miljoen gebruikers te bereiken.

Deze mijlpaal kwam minder dan drie maanden nadat de beurs meer dan $100 miljard aan activa onder beheer had bereikt. Destijds verklaarde de beurs dat de voortdurende stijging van de prijzen van digitale activa de waarde van de activa onder haar beheer aanzienlijk had verhoogd.

Juridische strubbelingen

De juridische problemen van het bedrijf lijken grotendeels achter de rug te zijn. Met oprichter en voormalig CEO Changpeng “CZ” Zhao die momenteel een vier maanden durende straf uitzit wegens beschuldigingen van fraude, lijkt het erop dat Binance relatief ongeschonden is gebleven.

CZ is naar verluidt berouwvol voor zijn daden en zit zijn tijd uit in een faciliteit met minimale beveiliging in Californië.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme