TD Cowen voorspelt: Ethereum ETF’s zijn slechts het begin voor crypto-sector

Home » Nieuws » TD Cowen voorspelt: Ethereum ETF’s zijn slechts het begin voor crypto-sector

De goedkeuring van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s), die deze week met een stijging van 4,52% kwam, heeft sommige beleggers verrast, hoewel de investeringsbank TD Cowen dit zag als een onvermijdelijke ontwikkeling na de eerdere goedkeuring van Bitcoin (BTC) ETF’s, die een kleine daling van 0,25% noteerden.

Jaret Seiberg van de Washington Research Group van TD Cowen merkte op dat deze beslissing ongeveer zes maanden eerder dan verwacht kwam, maar onvermijdelijk was nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) crypto futures ETF’s had goedgekeurd.

Toekomstige investeringsproducten met cryptotokens

Seiberg benadrukte dat we binnen een jaar mogelijk een aanbod kunnen verwachten dat een ‘mandje van cryptotokens’ omvat, waarbij niet alleen Bitcoin en Ether inbegrepen kunnen zijn, maar mogelijk meer.

Dit wijst op een uitbreiding van de beschikbare crypto-investeringsproducten die verder gaan dan de individuele valuta.

ethereum koers
Ethereum koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

SEC houding tegenover crypto blijft kritisch

Ondanks de goedkeuringen wijst niets erop dat de houding van de Securities and Exchange Commission (SEC) ten opzichte van crypto fundamenteel is veranderd. Gary Gensler, de voorzitter van de SEC die bekend staat om zijn kritische houding ten opzichte van de crypto-industrie, heeft een “zeer kritische” verklaring uitgegeven over de doorgang van crypto-wetgeving die de macht van zijn agentschap zou kunnen verminderen.

Hij wees op de reeks mislukkingen, fraude en faillissementen binnen de crypto-industrie, die volgens hem niet te wijten zijn aan een gebrek aan regels of onduidelijkheid daarover, maar aan het niet naleven van de bestaande regels door veel spelers in de industrie.

Juridische uitdagingen en toekomst van de SEC

Hoewel het agentschap van Gensler mogelijk tegenslagen ondervindt, voorspelt TD Cowen dat de SEC zijn Democratische meerderheid zal behouden tot 2026.

Seiberg en zijn team verwachten dat het agentschap zal blijven procederen tegen crypto-handelsplatformen die tokens verhandelen die volgens het agentschap niet-geregistreerde effecten zijn.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme