Spot Ether ETF van ProShares onder de loep bij SEC

Home » Nieuws » Spot Ether ETF van ProShares onder de loep bij SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is begonnen met de beoordeling van een aanvraag van investeringsfirma ProShares voor een Ethereum (ETH) ETF.

De New York Stock Exchange (NYSE) Arca heeft een regelwijziging voorgesteld die het mogelijk zou maken om de ProShares Ether ETF te noteren en te verhandelen. Deze publicatie van het dossier door de SEC betekent nog geen goedkeuring, maar initieert het formele beoordelingsproces.

Publieke inspraak en beslissingstermijn

De SEC heeft aangekondigd dat er een periode van 21 dagen zal zijn waarin het publiek commentaar kan leveren op de voorgestelde ETF. Na deze periode hebben de functionarissen van de SEC 45 dagen de tijd om de aanvraag goed te keuren, af te wijzen of de beoordelingstermijn te verlengen.

Dit proces volgt op de goedkeuring van acht spot Ether ETF-aanvragen door verschillende vermogensbeheerders in mei, waarbij de definitieve goedkeuring nog op de S-1 registratieverklaringen wacht.

james seyffart op x proshares ethereum
Bron: James Seyffart op X.

Potentiële impact en bewaring door Coinbase

Indien goedgekeurd, zou de ProShares Ether ETF direct de prijs van Ethereum volgen. Beleggers kunnen aandelen kopen om blootstelling te krijgen aan de prijs van Ethereum zonder dat zij de cryptovaluta direct hoeven aan te kopen en te bewaren, wat gecompliceerd kan zijn.

ProShares heeft plannen om Coinbase Custody Trust Company de daadwerkelijke Ethereum die de ETF-aandelen ondersteunt, te laten bewaren.

Toekomstperspectieven en extra producten

Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart is de indiening interessant, maar hij waarschuwt dat de ProShares ETF mogelijk niet tegelijk met andere Ethereum spot ETF’s gelanceerd zal worden. ETF’s van uitgevers zoals BlackRock, WisdomTree en Valkyrie kunnen volgens sommige experts al in juli beginnen met handelen.

Ongeacht wanneer de eerste Ethereum ETF op de markt komt, zou de introductie een belangrijke mijlpaal zijn voor de crypto-industrie.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme