QCP Capital voorspelt: Ethereum gaat Bitcoin voorbij in middellange termijn

Home » Nieuws » QCP Capital voorspelt: Ethereum gaat Bitcoin voorbij in middellange termijn

Ethereum (ETH) staat aan de vooravond van een mogelijke overtreffing van Bitcoin (BTC) in prestaties op de middellange termijn, aldus recente voorspellingen van QCP Capital.

Deze verwachtingen zijn voornamelijk gebaseerd op de toenemende anticipatie rondom de goedkeuring van spot Ether ETF’s en belangrijke netwerkupgrades.

Goede vooruitzichten

De markt heeft positief gereageerd op de goedkeuring van meerdere spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), met als gevolg dat de waarde van Ethereum meer dan 5% is gestegen, terwijl Bitcoin in dezelfde periode met meer dan 6% daalde. Deze divergentie in prestaties wordt grotendeels toegeschreven aan het groeiende optimisme voor Ether’s ETF-vooruitzichten.

Analisten van QCP Capital benadrukken in hun laatste Marktupdate rapport dat de ETH/BTC wisselkoers in slechts een week tijd is gestegen van 0.05 naar 0.06. Ze verwachten dat Ether Bitcoin zal blijven overtreffen, mede door de mogelijke goedkeuringen van ETH spot ETF’s. Bovendien heeft het circulerende aanbod van Ether dat winstgevend is, een meerjarig hoogtepunt van 91,8% bereikt, terwijl dat van Bitcoin is gedaald tot 86,2%.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, heeft zijn steun voor een Ethereum ETF uitgesproken, wat wijst op het belang ervan in de geleidelijke tokenisatie. Deze uitspraken volgden op de aanvraag van BlackRock bij de SEC voor een spot Ether ETF in november, na een eerdere aanvraag voor een Bitcoin ETF in juni.

Ondertussen ondergaat het Ethereum-netwerk zelf grote upgrades. De recente Dencun upgrade op het Goerli testnet, ondanks een kleine vertraging door een bug, toont de voortdurende evolutie van het netwerk.

Verwacht wordt dat deze upgrade, eenmaal live op het hoofdnetwerk, de transactiekosten op Ethereum layer 2-oplossingen flink zal verlagen, waardoor de aantrekkelijkheid van Ether verder wordt versterkt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme