Michael Saylor ziet nieuwe kansen voor Bitcoin door goedkeuring Ethereum ETF’s

Home » Nieuws » Michael Saylor ziet nieuwe kansen voor Bitcoin door goedkeuring Ethereum ETF’s

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, heeft zijn mening over Ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) bijgesteld. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘What Bitcoin Did’, gepresenteerd door Peter McCormack op 25 mei, deelde de Bitcoin (BTC) maximalist zijn vernieuwde inzichten.

Saylor, die voorheen sceptisch was over de kans op goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ziet nu de positieve gevolgen van deze goedkeuring voor de gehele crypto markt, inclusief Bitcoin.

Impact op institutionele adoptie

Volgens Saylor zal de acceptatie van deze ETF’s door de SEC ervoor zorgen dat beleggers die eerder terughoudend waren, crypto nu als een legitieme activaklasse zullen erkennen. Dit zal leiden tot een toename van kapitaaltoewijzing aan diverse crypto activa, waarbij Bitcoin naar verwachting het grootste deel van dit kapitaal zal ontvangen.

“Mainstream investeerders zullen mogelijk 5% tot 10% van hun portefeuille aan de crypto-activaklasse toewijzen, waarbij Bitcoin 60% tot 70% van die allocatie uitmaakt,” stelde hij.

Verandering van toon binnen de crypto-gemeenschap

Deze verandering van mening heeft niet alleen invloed op de strategieën van institutionele beleggers, maar wordt ook breed opgemerkt binnen de crypto-gemeenschap.

Analisten en beleggers bespreken Saylors aangepaste visie intensief, en speculeren over verdere stappen die hij mogelijk zal ondernemen richting Ethereum en andere cryptomunten.

Groei van Bitcoin ETF’s en marktvooruitzichten

Parallel aan Saylors nieuwe kijk op ETF’s, is er een flinke groei waargenomen in Bitcoin ETF-fondsen, die ondanks een dip in april, gestaag zijn gegroeid. Deze fondsen hebben een opwaartse trend getoond met een ononderbroken groei gedurende de laatste tien dagen, een prestatie die herinnert aan eerdere successen eerder dit jaar. Sinds begin mei is de Bitcoin koers met meer dan 17% gestegen, waarmee eerdere verliezen zijn gecompenseerd.

Analisten, zoals Tom Lee van Fundstrat Global Advisors, blijven optimistisch met voorspellingen van een piek tot $150.000 dollar voor dit jaar, ondersteund door factoren zoals de laatste Bitcoin halving.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme