Meer dan $3 miljard aan Ether onttrokken uit beurzen na goedkeuring ETF’s in de VS

Home » Nieuws » Meer dan $3 miljard aan Ether onttrokken uit beurzen na goedkeuring ETF’s in de VS

Na de goedkeuring van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) door de Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei, is er binnen een week meer dan $3 miljard dollar aan Ether uit gecentraliseerde crypto exchanges gehaald.

Dit wijst op een mogelijke aanstaande schaarste in het aanbod.

Terugtrekking van Ether en verminderde reserves

Uit data van CryptoQuant blijkt dat er ongeveer 797.000 Ether, ter waarde van ongeveer $3,02 miljard dollar, is opgenomen van de gecentraliseerde crypto exchanges. Dit duidt op een daling van de reserves, wat betekent dat er minder munten beschikbaar zijn voor directe verkoop.

Beleggers lijken hun Ether naar zelfbeheer over te brengen met plannen die verder gaan dan direct verkopen. Volgens gegevens van Glassnode is slechts 10,6% van de in omloop zijnde Ether-voorraad nog op beurzen, het laagste niveau in jaren.

ethereum voorraad beurzen
Ethereum voorraad op beurzen. Bron: CryptoQuant.

Speculatie over nieuwe recordhoogtes

De goedkeuring van Ether ETF’s heeft speculaties aangewakkerd dat Ether een nieuwe recordhoogte zou kunnen bereiken. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas gelooft dat de Ether ETF’s tegen eind juni gelanceerd kunnen worden, wat de vraag zou kunnen verhogen en de prijzen omhoog zou kunnen drijven.

Analisten verwachten dat Ether zijn recordhoogte van $4,870 zal overstijgen, vergelijkbaar met de stijging van Bitcoin (BTC) na de introductie van spot Bitcoin ETF’s. Ether heeft mogelijk een prijsvoordeel vanwege de lagere structurele verkoopdruk, die te wijten is aan de lagere operationele kosten van Ethereum-validatoren.

Zorgen over Grayscale’s Ethereum Trust

Er zijn echter ook zorgen over het Ethereum Trust van Grayscale, dat $11 miljard dollar beheert.

Als dit fonds het patroon van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) volgt, dat aanzienlijke uitstromen zag na goedkeuring, zou dit de prijsdynamiek van Ether kunnen beïnvloeden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme