Kans van 60% op goedkeuring spot Ethereum ETF in mei, volgens Seyffart

Home » Nieuws » Kans van 60% op goedkeuring spot Ethereum ETF in mei, volgens Seyffart

Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart schat de kans op goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) ETF’s in mei op 60%.

Deze voorspelling komt na recente uitstel van beslissingen over soortgelijke ETF-voorstellen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waaronder die van BlackRock en Grayscale.

Cruciale dag

Seyffart richt zijn aandacht op 23 mei, een datum die het einde markeert van de 240-daagse beoordelingsperiode voor de voorstellen van Ark/21Shares en VanEck. Ondanks de mogelijkheid van verder uitstel, blijft Seyffart optimistisch over een positieve beslissing rond deze cruciale dag. “Mijn basisgeval is nog steeds rond de 60% kans dat ze rond die datum worden goedgekeurd,” vertelde hij aan Blockworks.

Deze ontwikkelingen volgen op de goedkeuring van een reeks Bitcoin (BTC) ETF’s eerder deze maand, waardoor de verwachtingen voor Ethereum ETF’s zijn gestegen. Grayscale neemt een vergelijkbare aanpak als bij zijn Bitcoin ETF door te proberen zijn Ethereum Trust om te zetten in een ETF, met een verwachte SEC-beslissing in de zomer van 2024.

Experts benadrukken de nuances in het huidige Ethereum ETF-landschap en de belangrijke invloed van de SEC in het besluitvormingsproces. De aanwezigheid van Ethereum futures ETF’s wordt gezien als een positief teken voor de goedkeuring van spot ETF’s.

Terwijl de crypto community in afwachting is, zal de komende tijd meer duidelijkheid bieden over de richting die de SEC inslaat met betrekking tot de regulering van crypto-ETF’s.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme