JPMorgan: Handel in Ethereum ETF’s verwacht voor presidentsverkiezingen 2024 door politieke ontwikkelingen

Home » Nieuws » JPMorgan: Handel in Ethereum ETF’s verwacht voor presidentsverkiezingen 2024 door politieke ontwikkelingen

JPMorgan voorspelt dat de onlangs goedgekeurde spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) waarschijnlijk zullen beginnen met handelen vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, gezien de toenemende politieke betekenis van cryptocurrencies.

Deze prognose volgt op de onverwachte goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van acht spot Ethereum ETF’s op 23 mei, wat een opmerkelijke verschuiving markeert ten opzichte van de eerdere scepsis rond deze financiële instrumenten.

Goedkeuringsproces en verwachte handelsstart

De SEC keurde de 19b-4 formulieren goed voor de Ethereum ETF’s, met aanbiedingen van VanEck, BlackRock, Grayscale en Fidelity. Deze producten vereisen echter nog de activering van hun S-1 registratieverklaringen voordat de handel kan beginnen. “De registratieverklaringen van de uitgevers zijn nog in behandeling bij de SEC. Daarom is er nog geen verwachte datum waarop deze ETF’s met de handel zullen beginnen,” benadrukte JPMorgan.

Analisten van Galaxy voorzien dat de handel zo vroeg als juli of augustus zou kunnen starten, terwijl JPMorgan een voorzichtigere houding aanneemt. Zij geloven dat politieke factoren gerelateerd aan de goedkeuring van ETF’s en crypto-regulatie de tijdlijn kunnen beïnvloeden. “We merken deze belangrijke stap gisteren op naar de uiteindelijke goedkeuring, na een plotselinge ommekeer in het reguleringsgevoel eerder deze week toen de SEC schijnbaar opnieuw in gesprek ging met belanghebbenden na maanden van gestagneerde gesprekken,” merkte JPMorgan op.

Belangrijke politieke en regelgevende ontwikkelingen

Deze visie sluit aan bij nieuwe politieke en regelgevende ontwikkelingen in de crypto-industrie. Vorige week heeft het Huis de FIT21-wet aangenomen, een belangrijke wetgevende poging om de rol van de SEC in crypto-regulatie te verduidelijken. Daarnaast heeft president Joe Biden zijn bereidheid uitgesproken om samen te werken met het Congres om een uitgebreid en evenwichtig regelgevend kader voor digitale activa te vestigen.

Bovendien heeft voormalig president Donald Trump aangekondigd dat hij crypto zou accepteren voor campagne donaties.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme