Grayscale onthult plannen voor Ethereum ETF en Ether’s regulerende status

Home » Nieuws » Grayscale onthult plannen voor Ethereum ETF en Ether’s regulerende status

Grayscale Investments heeft wijzigingen aangebracht in zijn registratieverklaring voor het Ethereum (ETH) fonds, waaruit belangrijke details blijken over de status van Ether als regulerende activa.

In deze wijziging heeft Grayscale specifiek vermeld hoeveel Ether er nodig is om mandjes van aandelen te maken. Per 28 mei 2024 is er 0.94552590 Ether nodig voor 100 aandelen. Deze stap is een indicatie van het plan van het bedrijf om zijn Ethereum-trust om te zetten in een spot Ether ETF, wat wijst op de toenemende institutionele vraag naar cryptocurrencies.

De grootte en impact van de Grayscale Ethereum trust

Daarnaast onthulde de indiening dat de in 2019 opgerichte Grayscale Ethereum trust ongeveer 2,5% van de in omloop zijnde Ether bezit, waardoor het een van de grootste ETH-investeringsproducten is.

Deze ontwikkelingen vinden plaats te midden van verhoogde regelgevende acties op cryptocurrencies, aangezien de Securities and Exchange Commission (SEC) onlangs 19b-4 formulieren heeft goedgekeurd voor acht Ethereum ETF’s.

grayscale ethereum formulier s-3
Bron: SEC.

Toekomstige registratieverklaringen en de rol van de SEC

Er worden meer registratieverklaringen verwacht, aangezien de SEC aan uitgevers heeft gevraagd om hun concepten uiterlijk op vrijdag in te dienen. De handel in de ETF’s zal echter niet van start gaan tot de registratieverklaringen effectief zijn.

In zijn indiening heeft Grayscale ook de behandeling van Ether geadresseerd, waarbij wordt aangegeven dat, hoewel andere Amerikaanse en staatsagentschappen, zoals de SEC, nog geen officiële uitspraken of richtlijnen hebben uitgegeven met betrekking tot Ether, de SEC door zijn acties toch impliceert dat Ether als een grondstof wordt beschouwd.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme