Ethereum onder zware druk: Risico op daling onder $3.000 loomt

Home » Nieuws » Ethereum onder zware druk: Risico op daling onder $3.000 loomt

De koers van Ethereum (ETH) staat momenteel onder aanzienlijke druk, zelfs meer dan Bitcoin (BTC), met een daling van 7,8% in de afgelopen week tot een koers van $3.319 dollar.

Analisten, waaronder die van BeInCrypto, waarschuwen dat de neerwaartse trend nog niet ten einde is en dat Ethereum zelfs kan dalen tot onder de $3.000 dollar.

Recente analyses wijzen op een opvallend fenomeen waarbij 96% van alle Ethereum in omloop op een virtuele winst staat, een situatie die vaak een markttop aanduidt. Een markttop wordt gekenmerkt door het hoogste punt dat bereikt wordt voor een neerwaartse trend begint, wat een piek in het optimisme van investeerders signaleert en vaak voorafgaat aan een correctie.

Ethereum technische analyse. Bron: BeInCrypto.

De toename van Ethereum op de crypto beurzen, met meer dan 2,31 miljoen Ethereum ter waarde van ruim $7 miljard, duidt op een stijgende verkoopdruk onder investeerders. Deze ontwikkeling, in combinatie met het verlies van belangrijke steunniveaus zoals het 50-daagse en 100-daagse exponentiële bewegende gemiddelde, en de steunlijn op $3.336, verhoogt de kans op verdere dalingen van de Ethereum koers.

Kan de koers zich nog herstellen?

Indien de huidige koers van rond de $3.300 zich echter weet te herstellen, kan dit een indicatie zijn van een mogelijke stabilisatie of zelfs een opleving. Dit zou Ethereum de mogelijkheid bieden om de steunniveaus te heroveren en de bearish voorspellingen te weerleggen.

Het sentiment onder analisten neigt echter naar een voorzichtige houding, met de verwachting dat de koers onder de $3.000 kan zakken als de huidige trends aanhouden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme