Ethereum nadert $4000 door vernieuwde ETF hoop en positieve factoren

Home » Nieuws » Ethereum nadert $4000 door vernieuwde ETF hoop en positieve factoren

De koers van Ethereum (ETH) ziet deze week een forse stijging van +22,70%. De stijging wordt mede veroorzaakt door groot nieuws rondom de spot Ethereum ETF’s. Momenteel wordt Ether verhandeld rond de koers van $3750 dollar.

SEC verzoekt aanpassingen ingediende Ethereum ETF aanvragen

De Security And Exchange Commission (SEC) heeft de partijen die een spot Ethereum ETF aanvraag ingediend hebben, verzocht een aantal wijzigingen te maken in de ingediende documenten. 

Kort na het verzoek hebben we gezien dat Fidelity een nieuwe aanvraag heeft ingediend, met enkele aanpassingen. In de nieuwe aanvraag is te zien dat het stakingsgedeelte voor nu is weggelaten. Dit zou dus kunnen betekenen dat de spot Ethereum ETF’s deze maand worden goedgekeurd en genoteerd worden aan de beurzen. 

Ether koers stijgt explosief na ruim $146 miljoen aan geliquideerde posities

Vlak nadat het nieuws bekend werd dat de Ethereum ETF’s hoogstwaarschijnlijk goed zullen worden gekeurd op korte termijn, steeg de koers explosief. Binnen een tijdsbestek van 8 uren wist Ether te stijgen van $3120 naar $3660, wat resulteerde in een +17.40% stijging. 

In de voorgaande twee dagen zijn er ruim $146 miljoen aan short posities geliquideerd. De liquidaties van deze short posities heeft ervoor gezorgd dat de koers van Ether zo fors is gestegen. Het is echter niet gek dat de Ether koers zo hard is gestegen, vaak zien we dat market makers de koers richting gebieden met veel liquiditeit bewegen, wat gepaard gaat met hevige volatiliteit. 

Ethereum Liquidation Heatmap  – Bron : Coinank.com.

Als we kijken naar de heatmap voor liquiditeit, zien we dat er veel liquiditeit ligt in het gebied rondom de koers van $3600 – $3675. Het is waarschijnlijk dat market makers hier enige liquiditeit zullen wegnemen, om vervolgens de stijging voort te zetten. 

Daarnaast zien we dat in het gebied rondom de koers van $3850, waar momenteel de lokale top ligt, ruim $200 miljoen aan orders liggen. Mocht de koers van Ether dit punt bereiken dan zou het niet vreemd zijn als we door de $3850 heen gaan en de $4000 bereiken. 

Een flinke stijging voor Ethereum deze week, met wellicht een voortzetting van de uptrend in de komende dagen. Houdt de koersen rondom $3600 en $3850 dus scherp in de gaten, aangezien de interesse in Ethereum flink is toegenomen. Wie weet waar de komende periode de koers op uit zal komen?

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Hielke de Vries, opgegroeid in Friesland, is iemand die veel eigen onderzoek doet naar macro-economie en de opkomst van cryptovaluta. Al jaren volgt Hielke de crypto sector op de voet en hij heeft ondertussen veel kennis opgedaan op het gebied van blockchains.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme