Ethereum medeoprichter Buterin stelt nieuwe normen voor inflatie

Home » Nieuws » Ethereum medeoprichter Buterin stelt nieuwe normen voor inflatie

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), heeft stelling genomen in een discussie over de definitie van het woord ‘inflatie’. In een reactie op een bericht van het digitale mediabedrijf Axios, waarin gesteld werd dat ‘inflatie’ nu hoge prijzen betekent in plaats van stijgende kosten, benadrukte Buterin dat de crypto-gemeenschap het recht heeft geclaimd om de term te herdefiniëren.

Volgens Buterin betekent inflatie nu “een toename van de totale geldvoorraad van een valuta”. Deze opvatting vond steun bij andere gebruikers van Farcaster, waaronder de voormalige Coinbase medewerker Binji.eth.

Traditionele vs. nieuwe betekenis

Traditioneel verwijst inflatie naar de stijging van het algemene prijsniveau van goederen en diensten, wat leidt tot een vermindering van de koopkracht omdat geld minder waard wordt. Buterin betwist deze oude definitie door te stellen dat de aanhoudende wereldwijde inflatie voortkomt uit het feit dat de “totale geldvoorraad” in feite onbeperkt is.

Dit standpunt vormt een semantische verschuiving in de culturele herdefinitie van inflatie, zoals Buterin beschrijft.

vitalik buterin farcaster inflatie axios
Bron: Vitalik Buterin op Farcaster.

Reactie op de media

Techinvesteerder Lee Edwards bekritiseerde het oorspronkelijke bericht van Axios, dat enigszins schertsend bedoeld was, door te suggereren dat zij hun lezers beter konden educeren in plaats van hun misvattingen te bevestigen. Maar ondanks deze kritiek, merkte Community Notes (CN) op dat “de definitie van inflatie niet verandert”.

Buterin’s visie op transparantie en bestuur

Buterin heeft onlangs meermaals via Farcaster gepleit voor oplossingen en initiatieven die gericht zijn op de gemeenschap, met een prioriteit voor het behoud van privacy en het oplossen van uitbuitingsproblemen.

Van het voorstellen van remedies voor het probleem van miner extracted value (MEV) in Ethereum tot het pleiten voor de versterking van sociale media met zero-knowledge (ZK) proof technologieën, Buterins betrokkenheid bij de gedecentraliseerde gemeenschap is duidelijk.

Controverse binnen de Ethereum Foundation

Vorige week is er echter ook onrust ontstaan binnen de Ethereum-gemeenschap naar aanleiding van de beslissing van Ethereum Foundation-onderzoekers Dankrad Feist en Justin Drake om zich bij EigenLayer aan te sluiten als adviseurs, in ruil voor substantiële compensatie in EIGEN-tokens.

Deze beslissing heeft tot een aanzienlijke discussie geleid binnen de crypto-gemeenschap. Sommige gemeenschapsleden steunden de transparantie van de bekendmakingen, terwijl anderen de beslissing bekritiseerden omdat ze vreesden dat de “enorme compensatie” de besluitvorming zou beïnvloeden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme