Ethereum koers stagneert ondanks goedkeuring van nieuwe ETFs

Home » Nieuws » Ethereum koers stagneert ondanks goedkeuring van nieuwe ETFs

Gisteravond heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een belangrijke stap gezet door de eerste Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) goed te keuren.

Dit besluit markeert een grote vooruitgang voor Ethereum, omdat deze altcoin nu veel toegankelijker wordt als investeringsactivum voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Gemengde reacties op de koers van Ethereum

Ondanks het positieve nieuws van de goedkeuringen, die onder meer fondsen van grote spelers als BlackRock, Fidelity en Grayscale betreffen, reageerde de Ethereum koers opvallend terughoudend.

Na de bekendmaking sprong de koers van ongeveer $3.750 naar zo’n $3.900, wat een stijging van circa 4% inhoudt. Echter, kort daarna zag men een daling, waarbij de koers zelfs iets in het rood belandde.

ethereum koers 7 dagen.
Ethereum koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

De impact van anticipatie

De relatief beperkte reactie op de koers kan mogelijk worden toegeschreven aan het feit dat veel crypto-investeerders al hadden geanticipeerd op een goedkeuring. In de aanloop naar de bekendmaking schoot de koers al met 20% omhoog, toen de verwachtingen voor een goedkeuring sterk toenamen.

Deze anticipatie, gecombineerd met het nieuws dat eerder deze week onverwacht kwam, had al een aanzienlijke impact gehad op de markt.

Cautious market sentiment and ETF performance

Volgens cryptoanalist Jason Pizzino was de goedkeuring van de Ethereum ETF onvoldoende om de prijs boven de $4.000 te tillen. Ook het ETH/BTC-paar toonde een zwakkere dan verwachte rally.

Dit duidt op een voorzichtige houding van handelaren die het nieuws mogelijk zagen als een ‘verkoop-het-nieuws’-moment, waarbij winst wordt genomen zodra het nieuws bekend is gemaakt.

Reacties binnen het Ethereum-ecosysteem

Naast Ethereum reageerden ook andere delen van het cryptolandschap op verschillende manieren. Zo behaalde Pepe een nieuwe hoogste waarde ooit kort na de goedkeuring, maar daalde vervolgens met meer dan 8%.

Aan de andere kant zag Lido DAO (LDO) een stijging van meer dan 12% in de laatste 24 uur.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme