Ethereum koers stagneert na zeer goede week

Home » Nieuws » Ethereum koers stagneert na zeer goede week

De afgelopen zeven dagen maakte Ethereum (ETH) een zeer mooie stijging door. Vergeleken met een week geleden is de koers namelijk 8,18%. Deze ontwikkeling volgde op positieve technische indicatoren aan het begin van vorige week.

Vooral na 7 januari steeg de koers flink in navolging van een stijgende Bitcoin koers, die met ruim 12,5% steeg afgelopen week. Volgens Micheäl van der Poppe bevindt Bitcoin (BTC) zich nu in de pre-halving rally en daar lijken de altcoins ook van te profiteren.

Toch heeft het weekend gezorgd voor wat stagnatie en vandaag is de koers zelfs gedaald. Op dit moment staat de koers 1,3% lager ten opzichte van gisteren en wordt verhandeld tegen een waarde van $2475,30. Hiermee is ETH door de belangrijke ondersteuning op $2500 gekomen.

Kan Ethereum deze week weer stijgen, of gaat er een correctie plaatsvinden?

De technische indicatoren van de Ethereum koers geven ondanks de daling overwegend een positief beeld op de korte termijn. Zo staat de Relative Strength Index (RSI) op 60,2. Dit is nog een neutrale score, maar neigt naar een bullish momentum. Daarnaast geeft de MACD-indicator een koopsignaal af, wat suggereert dat er een positief momentum aankomt.

Dit beeld wordt ook ondersteund door de moving averages, die zelfs een sterk koopsignaal geven. Daarmee lijkt de huidige dip van vandaag een uitstekend instapmoment met het oog op de korte termijn.

ERC-404 zorgt voor stijgende gas fees op Ethereum

Toch zijn er ook zorgen om de stijgende gas fees op het Ethereum netwerk. Onlangs bereikte deze hun hoogste nieuwe sinds maart 2023. De stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door de nieuwe tokenstandaard ERC-404. Deze token is een combinatie van de ‘fungibel’ ERC-20 standaard en de ‘non-fungibel’ ERC-721 standaard en vormt een experiment voor een ‘semi-funible standaard’. 

Het probleem van de ERC-404 is echter dat het veel meer gas units verbruikt bij transacties dan bijvoorbeeld de ERC-20 tokens. Gemiddeld ligt het aantal gas units per transactie zo’n vier keer hoger.

De stijgende gas fees hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat de stijgende Ethereum koers vandaag even pas op de plaats heeft moeten maken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme