Ethereum koers blijft dalen: Experts blijven positief over toekomst

Home » Nieuws » Ethereum koers blijft dalen: Experts blijven positief over toekomst

De Ethereum (ETH) koers ontwikkelt zich niet naar wens, al wekenlang zit de populaire altcoin in een neerwaartse trend. Desondanks blijven veel analisten erg positief over de toekomst van Ether. Zo kunnen de layer-2 protocollen binnen het Ethereum ecosysteem zorgen voor exceptionele groei die grote altcoin projecten zoals Solana (SOL) tot wel 100x eruit kunnen presteren, aldus experts.

Momenteel staat de Ether koers op een niveau van $3.380. De prijsontwikkeling blijft tegenvallen omdat de munt weer daalde, in de afgelopen 24 uur zakte de koers met 2,3%, net als de rest van de crypto markt. Grote altcoins zoals Solana en Toncoin (TON) zakten zelfs nog meer in waarde met respectievelijk 4,8% en 3,9% in de afgelopen 24 uur. De daling is opvallend nadat het Bureau of Economic Analysis (BEA) de nieuwe inflatiecijfers aankondigde, daarin werd duidelijk dat de inflatie flink is afgenomen naar 2,6% (in verhouding tot vorig jaar mei). Dit brengt hoop op een afname van de rentetarieven in de Verenigde Staten, wat ervoor zorgt dat meer kapitaal beschikbaar komt voor beleggingen zoals crypto.

ethereum koers 7 dagen
Ethereum koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Grootschalige groei voor Ethereum dankzij layer 2 protocollen

Crypto expert Ryan Berckmans gelooft sterk in Ether. Volgens de Berckmans groeien de layer 2 protocollen op Ethereum erg hard. Zo deelde de expert op social media platform X. Volgens Berckmans zal het aantal verwerkte transacties binnen het gehele Ethereum ecosysteem, inclusief layer 2 netwerken, 100x groter zijn dan dat het Solana netwerk zal gaan verwerken in de komende 5 jaar.

De expert benoemt onder andere het feit dat grote crypto bedrijven zoals Coinbase investeren in het Ether ecosysteem door een eigen layer 2 protocol uit te rollen.

Bullish indicator voor Ether koers

Momenteel zijn de verschillende layer 2 netwerken al erg succesvol. Gezamenlijk zitten er voor ruim $42 miljard in Decentralized Finance (DeFi) protocollen op de layer 2 protocollen. Solana kent ook een sterk DeFi gebruik, dat momenteel $4,39 miljard dollar bedraagt, maar de L2 protocollen alleen al kennen momenteel bijna 10x meer gebruik. Als dit toeneemt naar 100x dan kunnen we ruim een DeFi adoptie van $420 miljard verwachten. Dit kan leiden tot een flinke prijsstijging van Ether.

Volgens analisten is het DeFi gebruik een sterke indicator voor het succes van een crypto netwerk. Des te meer gebruik er is, des te meer vraag er is naar de onderliggende munt, wat op termijn leidt tot prijsstijgingen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Thomas begon te investeren in Bitcoin in 2017. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en raakte hij overtuigd in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme