Ethereum Foundation reageert op controverse met strenger beleid voor belangenconflicten

Home » Nieuws » Ethereum Foundation reageert op controverse met strenger beleid voor belangenconflicten

De Ethereum Foundation, onder leiding van uitvoerend directeur Aya Miyaguchi, heeft aangekondigd dat ze een beleid gaat invoeren om belangenconflicten aan te pakken. Deze beslissing komt na ophef in de crypto-gemeenschap over de banden tussen de stichting en ontwikkelaars van EigenLayer.

Miyaguchi maakte dit nieuws bekend in een post op X op 24 mei, waarin ze de noodzaak benadrukte om afhankelijkheid van cultuur en individueel oordeel binnen de organisatie te verminderen.

Onthullingen door Ethereum-onderzoekers

De discussie kwam aan het rollen nadat twee onderzoekers van de Ethereum Foundation, Justin Drake en Dankrad Feist, bekendmaakten dat ze als betaalde adviseurs bij de EigenFoundation waren aangesloten. Drake onthulde zijn nieuwe rol op 19 mei, waarbij hij aangaf miljoenen dollars aan tokens te ontvangen, die hij beloofde terug te investeren in het Ethereum ecosysteem. Een dag later maakte Feist een soortgelijke bekendmaking, waarin hij benadrukte dat hoewel hij een aanzienlijke hoeveelheid tokens had ontvangen, hij geloofde dat dit zijn positie over de ontwikkeling van het kernprotocol niet zou beïnvloeden. Hij stelde dat de gemeenschap hiervan op de hoogte moet zijn om hem verantwoordelijk te kunnen houden.

Beide onderzoekers benadrukten dat zij deze posities persoonlijk aannamen en niet als vertegenwoordigers van de Ethereum Foundation. Ze beloofden kritisch te blijven over EigenLayer en tegenstrijdige standpunten in te nemen.

Aya Miyaguchi tweet
Bron: Aya Miyaguchi op X.

Gemengde reacties in de crypto-gemeenschap

De onthullingen leidden tot gemengde reacties binnen de gemeenschap. David Wong, medeoprichter van ZkSecurity, prees op X de transparantie van de onderzoekers en de integriteit van de mensen bij de Ethereum Foundation. Anderen waren sceptischer; een commentator reageerde dat Drake alleen openheid van zaken gaf omdat Cobie, een crypto-handelaar, de kwestie aan het licht bracht. Er waren ook vragen over het geloof in de kracht van incentives, gezien de grote hoeveelheid tokens die behouden bleven voor persoonlijk gewin.

EigenLayer en zijn functie binnen Ethereum

EigenLayer is een laag-2 her-staking protocol op Ethereum (ETH) dat node-operators en validators in staat stelt om fees te verdienen door liquide Ether te her-staken die ze ontvangen in ruil voor staking. Dit stelt hen in staat om dezelfde activa tweemaal in te zetten, wat de efficiëntie binnen het netwerk verhoogt.

EigenLayer werd in april 2023 gelanceerd op het Ethereum Goerli testnet en is gedeeltelijk uitgerold op het hoofdnetwerk.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme