Ethereum ETFs naderen de eindstreep, zegt Bitwise CCO

Home » Nieuws » Ethereum ETFs naderen de eindstreep, zegt Bitwise CCO

Katherine Dowling, Chief Compliance Officer bij Bitwise, heeft aangegeven dat de lancering van spot Ethereum (ETH) ETFs dichtbij is. Tijdens een gesprek met Bloomberg op 9 juli deelde ze mee dat er steeds minder kwesties zijn bij elke aanpassing van het S-1 formulier, wat duidt op een spoedige lancering.

Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter Gary Gensler heeft bevestigd dat de registratieverklaringen van de uitgevers deze zomer volledig goedgekeurd zullen worden, hoewel de exacte tijdlijn nog openstaat. Dowling benadrukte de uiteenlopende interpretaties van ‘zomer’, wat heeft geleid tot een lang en warm wachtseizoen voor de uitgevers.

Bitwise als crypto-specialist

Dowling benadrukte dat Bitwise zich wil onderscheiden van andere aanvragers, zoals BlackRock en Fidelity, door hun jarenlange focus als specialisten in de cryptosector. Bitwise heeft zijn meest recente aanpassing op 3 juli ingediend, terwijl vele andere aanvragers dit deden op de deadline van 8 juli.

Toekomstige aanpassingen moeten nog bepaalde details bevatten, waaronder de vergoedingen van de sponsors.

SEC open voor nieuwe producten

Daarnaast heeft Dowling aangegeven dat er met de SEC gesprekken zijn gevoerd over potentiële nieuwe producten die eraan komen. Ze beschreef deze gesprekken als zeer welkom. “Ik denk dat onze communicatie met de SEC over de vooruitzichten van deze producten eigenlijk heel positief ontvangen is,” zei Dowling.

Ze was het echter eens met Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, dat sommige producten mogelijk alleen goedgekeurd zullen worden onder een nieuwe voorzitter van de SEC. Anders kan het aanzienlijke tijd in beslag nemen om deze producten op de markt te brengen vanwege de geschiedenis van eerdere goedkeuringen en het gebrek aan toekomstige markten die de potentiële producten ondersteunen.

Andere spot crypto ETFs in afwachting

Momenteel zijn de enige andere hangende spot crypto ETFs die van VanEck en 21Shares voor Solana (SOL). Deze aanvragen staan nog open, en de industrie wacht gespannen af of deze onder het huidige leiderschap van Gensler goedgekeurd zullen worden.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme