Ethereum ETF’s mogelijk goed voor honderden miljoenen per maand, stelt analist

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s mogelijk goed voor honderden miljoenen per maand, stelt analist

De Amerikaanse beurstoezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft onlangs groen licht gegeven voor Ethereum (ETH) ETF’s.

Deze stap kan een aanzienlijke invloed hebben op de koers van Ethereum, vergelijkbaar met de impact die eerder werd gezien bij Bitcoin (BTC) ETF’s.

Potentiële kapitaalinstroom door Ethereum ETF’s

Analisten, waaronder de prominente crypto-onderzoeker Bobby Banzai, voorspellen dat de lancering van Ethereum ETF’s kan leiden tot aanzienlijke kapitaalinstromen. Banzai verwacht een maandelijkse instroom van rond de 500 miljoen euro, gebaseerd op de waarden van internationale ETF’s en gegevens van futures contracten aan de Chicago Mercantile Exchange.

Dit zou neerkomen op een jaarlijkse instroom van bijna 6 miljard euro, indien deze trend zich voortzet. Volgens Bobby “bedraagt het impliciete bedrag van de maandelijkse ETH ETF-stromen 569 miljoen USD, wat ongeveer gelijkstaat aan 500 miljoen euro.”

Promotie en marketing van Ethereum ETF’s

Net zoals de eerdere ervaringen met Bitcoin ETF’s, stimuleert het succes hiervan bedrijven zoals Hashdex, VanEck, en Bitwise om Ethereum ETF’s intensief te promoten.

Analisten, waaronder Bloomberg’s Eric Balchunas, suggereren dat de Ethereum ETF’s tot 20% van de Bitcoin ETF-markt kunnen veroveren, dankzij vergelijkbare marketinginspanningen.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Uitdagingen zonder stakingsrendement

Ondanks het optimisme rondom de ETF’s, waarschuwen sommige analisten, zoals die van JPMorgan, voor een mogelijk trage start. Zij voorspellen dat, zonder de extra stakingsrendementen die directe Ethereum-houders ontvangen, de Ethereum ETF’s minder aantrekkelijk kunnen zijn voor investeerders.

Dit zou kunnen resulteren in een initiële instroom van tussen de 1 miljard en 3 miljard euro in 2024, indien de ETF’s voor het einde van dit jaar gelanceerd worden.

Toekomstperspectieven en prijsstijging van Ethereum

Ondanks de potentiële nadelen van ETF’s zonder stakingsrendement, blijft Ethereum’s toepasbaarheid in betalingen, slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (DApps) het een aantrekkelijk investeringsvooruitzicht bieden.

De goedkeuring van de ETF’s wordt door experts, zoals BlackRock co-founder Larry Fink en MicroStrategy CEO Michael Saylor, gezien als een belangrijke ontwikkeling. De prijs van Ethereum heeft reeds een opwaartse trend getoond, met een stijging van 35% sinds half mei, en handelt nu rond de 3.450 euro bij Bitvavo.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme