Ethereum behoudt 68% van de DeFi-markt met een TVL van $130 miljard

Home » Nieuws » Ethereum behoudt 68% van de DeFi-markt met een TVL van $130 miljard

In mei bereikte de totale waarde vergrendeld (TVL) in gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties een hoogtepunt van $192 miljard dollar, de hoogste waarde sinds februari 2022, volgens gegevens van DappRadar.

Deze groei werd voornamelijk aangedreven door hogere prijzen van Ethereum (ETH) en andere tokens, evenals speculatie rond de mogelijkheid van een Ethereum exchange-traded fund (ETF).

Daling van actieve gebruikers

Ondanks de sterke groei in TVL, is het aantal unieke actieve wallets (UAW) in DeFi met 21% gedaald naar 1,75 miljoen, wat slechts 17% vertegenwoordigt van het totale aantal UAW in Web3-applicaties. Deze afname wijst op een krimpende gebruikersbasis binnen de DeFi-sector, hoewel de overgebleven gebruikers grotere bedragen vergrendelen of een waardestijging van hun portefeuilles zien.

Dominantie van Ethereum en opkomst van Solana

Ethereum blijft de DeFi-markt domineren met een TVL van $130 miljard, wat 68% van het totale bedrag uitmaakt. Solana volgt met $10,9 miljard of 5,7% van het totaal. Interessant is dat Solana’s (SOL) DeFi TVL met 14% is gestegen ten opzichte van de vorige maand, wat duidt op sterke prestaties.

ethereum dappradar defi volume
Bron: DappRadar.

Handelsvolumes en rendementen

DefiLlama meldt dat de 24-uurs handelsvolumes op gedecentraliseerde beurzen zijn gestegen van $1,7 miljard naar $5,1 miljard tussen oktober 2023 en juni 2024.

Deze stijging heeft geleid tot hogere rendementen voor liquiditeitsverschaffers en heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de toename van het vergrendelde crypto in DeFi-apps.

Groei in andere Web3-sectoren

Naast de DeFi-sector, rapporteerden andere sectoren van de Web3-markt ook een groei in gebruikers. De gamingsector zag een toename van meer dan 3 miljoen actieve gebruikers, een stijging van 7,5% ten opzichte van de vorige maand. G

ebruikers van NFT-marktplaatsen stegen met 11% naar 1,52 miljoen, en Web3 sociale media-apps zagen een toename van 29%, met een bereik van 1,92 miljoen UAW. Het totale aantal Web3 UAW is nu 10,4 miljoen.

Overzicht van grote protocollen

Verschillende grote DeFi-protocollen hebben ook aanzienlijke veranderingen ondergaan. Lido Finance rapporteerde een TVL van ongeveer $29,21 miljard, een toename van 1,49%. Eigenlayer meldde een TVL van $15,40 miljard.

Andere protocollen zoals MakerDAO, Justlend en Aave zagen respectievelijk een toename van 7,95%, 4,95%, en 9,22%. Opvallend was Perfectswap, dat een volledige daling zag met een reductie van 100% in zijn TVL.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme