Crypto analist Benjamin Cowen voorspelt: Ethereum koers blijft dalen in huidige rentecyclus

Home » Nieuws » Crypto analist Benjamin Cowen voorspelt: Ethereum koers blijft dalen in huidige rentecyclus

In een onlangs- gepubliceerde YouTube-video belicht de analist Benjamin Cowen de uitdagingen waar Ethereum (ETH) mee te maken heeft, vooral in vergelijking met Bitcoin (BTC) tijdens periodes van strikt monetair beleid en marktdalingen.

Cowen, bekend om zijn datagestuurde benadering van de cryptomarkt, gebruikt historische data om aan te tonen dat Ethereum vaak onder de steunlijnen van Bitcoin duikt, wat resulteert in een aanzienlijke waardevermindering ten opzichte van Bitcoin.

Historische trend zet door

Volgens de analyse heeft Ethereum een patroon van onderpresteren ten opzichte van Bitcoin tijdens marktdalingen, iets wat duidelijk naar voren kwam tijdens de midden-2019 bearmarkt. Cowen benadrukt dat deze trend niet uniek is voor de huidige marktomstandigheden en verwacht dat dit patroon zal voortduren tot het monetair beleid versoepelt.

Ondanks dat sommigen geloven dat de bodem is bereikt, waarschuwt Cowen dat deze trend overeenkomt met voorgaande cycli.

Waarschuwing tegen afleiding door altcoins

De analist waarschuwt investeerders ook om niet afgeleid te worden door altcoins en benadrukt het belang van Bitcoin-dominantie in de markt. Dit is vooral relevant gezien de huidige trend waarin investeerders hun Ethereum mogelijk inruilen voor Bitcoin of andere altcoins, in de hoop niet de boot te missen als Ethereum zich herstelt.

Cowen herinnert zijn kijkers eraan dat, historisch gezien, altcoin-paren vaak Bitcoin volgen met enige vertraging.

Potentiële bodem in zicht maar met voorbehoud

Cowen suggereert dat Ethereum deze zomer mogelijk zijn bodem zou kunnen bereiken. Echter, hij merkt op dat de huidige cyclus van renteverhogingen intensiever is, wat zou kunnen leiden tot een langer en mogelijk dieper proces.

Hij adviseert kijkers om gedurende deze cyclus zwaar te leunen op Bitcoin en erkent ook de neerwaartse risico’s die nog steeds bestaan met Bitcoin.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme