Buterin bepleit grote verbeteringen in gebruikerservaring met ERC-3770 en ERC-7683

Home » Nieuws » Buterin bepleit grote verbeteringen in gebruikerservaring met ERC-3770 en ERC-7683

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), zet zich in voor de adoptie van nieuwe standaarden, specifiek ERC-3770 en ERC-7683, om de gebruikerservaring binnen het blockchain-ecosysteem te verbeteren.

Buterin belicht de beperkingen in transacties tussen verschillende blockchains en de moeilijkheden die gebruikers ondervinden bij het omgaan met de interfaces van gedecentraliseerde applicaties en het doen van betalingen over laag-2-netwerken.

Problemen met huidige interfaces

Buterin gebruikt de gebruikersinterface van Polymarket als voorbeeld om tekortkomingen aan te tonen. Tijdens een bericht op het socialemediaplatform X vergeleek hij de huidige interface van Polymarket met wat hij ziet als de ideale interface, waarbij hij nadruk legde op de noodzaak voor verbeteringen.

Deze verbeteringen zouden volgens hem bereikt kunnen worden door de invoering van de standaarden ERC-3770 en ERC-7683.

vitalik buterin ethereum erc-3770 en erc-7683 voorstel
Bron: Vitalik Buterin op X.

Technische uitdagingen en oplossingen

Volgens Buterin zal de Ethereum Improvement Proposal (EIP) van ERC-3770 keteninformatie integreren in adressen, wat een allesomvattende identifier creëert die grensoverschrijdende betalingen vereenvoudigt. Buterin en Ansgar, een onderzoeker van de Ethereum Foundation, bespreken de noodzaak om ERC-3770 compatibel te maken met toekomstige 32-byte adressen. Buterin benadrukt dat, hoewel er contractuele uitdagingen zijn, de focus van ERC-3770 vooral op de verbetering van de gebruikersinterface ligt.

Verder stelt Buterin voor dat de implementatie van ERC-7683 programmatische grensoverschrijdende overdrachten mogelijk zou maken zonder zorgen over tussenpersonen of API-connecties, waarmee de gebruikerservaring centraal wordt gesteld.

Buterin’s visie op veiligheid en verbetering van Ethereum

Als een van de belangrijkste vernieuwers op Ethereum, blijft Buterin nieuwe ideeën voorstellen om de veiligheid te verhogen.

Hij heeft eerder voorgesteld om Ethereum crypto adressen te verbeteren met “checksummed” versies, die een rol spelen in het verbeteren van de gebruikerservaringen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme