Aanvraagprocedure voor Ether ETF’s plotseling versneld, goedkeuring blijft vraagteken

Home » Nieuws » Aanvraagprocedure voor Ether ETF’s plotseling versneld, goedkeuring blijft vraagteken

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft bedrijven die spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) willen aanbieden, gevraagd om belangrijke documenten te herzien en opnieuw in te dienen.

Dit komt voort uit de noodzaak om de zogenoemde Form 19b-4 documenten bij te werken, die cruciaal zijn voor de goedkeuring van deze financiële producten.

Vereiste updates van formulieren

De Form 19b-4 formulieren, die een voorgestelde regelwijziging aan de SEC melden, zijn essentieel voor de goedkeuring van spot ether ETF’s. Zowel The Wall Street Journal als CoinDesk melden dat de SEC’s Trading and Markets Division op maandag heeft aangedrongen op wijzigingen in deze aanvragen, die vervolgens versneld moeten worden bijgewerkt en opnieuw ingediend.

Toenemend optimisme over goedkeuring

De kansen op goedkeuring van een spot Ethereum ETF lijken optimistisch te zijn verbeterd. ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas van Bloomberg Intelligence hebben de kans op goedkeuring door de SEC verhoogd van 25% naar 75%.

Deze verhoogde kansen volgen op een eerdere goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s eerder dit jaar, waarbij de SEC de 19b-4 formulieren goedkeurde waarna de registratieverklaringen van de uitgevers effectief moesten worden om de handel te kunnen starten.

Lopend onderzoek en verdere ontwikkelingen

Verder loopt er nog een onderzoek van de SEC naar Ether, de primaire asset van de Ethereum blockchain, vooral sinds de overstap van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensusmechanisme. Dit onderzoek is van belang omdat de status van Ether als effect of grondstof de beslissing van de SEC om spot ether ETF-aanvragen goed te keuren, sterk kan beïnvloeden.

De SEC heeft via een woordvoerder aangegeven niet te reageren op individuele aanvragen, waardoor de exacte uitkomst nog onzeker blijft tot formele beslissingen worden bekendgemaakt.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme