Erik Voorhees, een prominente figuur in de cryptowereld en voormalig CEO van de crypto exchange ShapeShift, heeft een nieuwe, op privacy gefocuste kunstmatige intelligentie platform gelanceerd genaamd Venice.
Venice, dat zich onderscheidt door zijn sterke nadruk op gebruikersprivacy en -soevereiniteit, biedt diensten zoals generatieve gesprekken en beeldcreatie, maar bewaart geen gebruikersgegevens.
Innovatie zonder censuur
Venice streeft ernaar elke vorm van censuur op het platform te vermijden, wat gebruikers ongefilterde vrijheid van meningsuiting biedt. Teana Baker-Taylor, voormalig vicepresident bij de stablecoin uitgever Circle, heeft de rol van COO op zich genomen.
Voorhees, die Venice zelf financiert zonder externe fondsen, benadrukt dat de onderneming, die momenteel zes werknemers telt, streeft naar onafhankelijkheid en zelfvoorziening.

Technologische onderbouwing en leiderschap
Hoewel Venice niet als een crypto-applicatie wordt gezien, maakt het platform gebruik van blockchain voor toestemmingsloze betalingen en web3-infrastructuur voor lokale browseropslag en end-to-end encryptie. “Venice zal gebruikmaken van het gedecentraliseerde AI-netwerk Morpheus zodra dit gelanceerd wordt, en iedereen die in het bezit is van een MOR-token heeft al toegang tot een gratis Pro-account,” voegde Voorhees toe.
Baker-Taylor, die aanzienlijke ervaring heeft met beleid en regelgeving in de crypto-industrie, benadrukt dat privacy een mensenrecht is dat zowel door overheden als commerciële modellen wordt bedreigd.
Vrijheid en respect voor gebruikers
Venice onderscheidt zich door een duidelijke focus op de privacy en het respect voor de gebruikers. “Onze gedachten en de uitdrukking van onze ideeën mogen niet het volgende zijn dat overheden beheren of bedrijven commercialiseren,” stelt Baker-Taylor.
Venice belooft zijn gebruikers volledige controle over hun gegevens en interacties, zonder deze te bespioneren, op te slaan voor commerciële doeleinden of te verkopen aan derden.