Sterke banengroei in VS zet Bitcoin onder druk: rentebeleid blijft focus

Home » Nieuws » Sterke banengroei in VS zet Bitcoin onder druk: rentebeleid blijft focus

In een verrassende wending op de arbeidsmarkt voegde de Verenigde Staten in januari maar liefst 353.000 banen toe, wat de verwachtingen van economen ruim overtrof.

Deze cijfers, die bijna het dubbele zijn van de voorspelde 185.000, hebben geleid tot speculaties dat de Federal Reserve de rentetarieven langer hoog zou kunnen houden, wat een directe impact had op de prijs van Bitcoin (BTC), die kortstondig met 1,3% daalde tot $42.550 dollar.

Rente verlaging waarschijnlijk vertraagd

Deze ontwikkeling volgde op het besluit van de Federal Reserve op 31 januari om de rentetarieven ongewijzigd te laten, waarbij voorzitter Jerome Powell speculaties over mogelijke verlagingen in maart de kop indrukte. De robuuste arbeidsmarktcijfers versterken het verhaal dat een restrictief economisch beleid de economie mogelijk minder schaadt dan aangenomen, waardoor de kans op een renteverlaging vóór mei verder afneemt. De kansen op een verlaging in maart zijn volgens de FedWatch Tool van de CME Group gedaald tot 17,5%, tegenover 45% eerder in de week.

De reactie op de arbeidsmarktcijfers was niet alleen merkbaar in de cryptomarkt, maar had ook invloed op traditionele markten. De sterke banengroei, met een herziening van de cijfers van december naar 333.000 van een eerder gerapporteerde 216.000, toont aan dat de economie veerkrachtig blijft. Dit sentiment werd verder versterkt door de stijging van het gemiddelde uurloon met 0,6% in januari, wat aanzienlijk hoger is dan de verwachte 0,3% en wijst op een gezonde economische groei.

Ondanks de druk op de Bitcoin prijs, bieden de recente uitstromen uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) enige verlichting voor Bitcoin-bulls. De uitstromen naar custodian Coinbase bedroegen op de dag van het rapport 4.400 BTC, een daling ten opzichte van de recente dagen en aanzienlijk minder dan de piek van 25.000 BTC in januari.

Dit suggereert dat er nog steeds een onderliggend vertrouwen in Bitcoin is, ondanks de huidige volatiliteit.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme