Nvidia boekt recordomzet van $26 miljard, AI-crypto tokens stijgen mee

Home » Nieuws » Nvidia boekt recordomzet van $26 miljard, AI-crypto tokens stijgen mee

De halfgeleidergigant Nvidia heeft zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal bekendgemaakt, waarbij een recordomzet van $26 miljard dollar werd behaald, wat 5,5% hoger is dan de marktverwachtingen.

Dit markeert een aanhoudende groei in hun bedrijfsvoering, vooral gedreven door de toenemende vraag naar AI-technologieën en datacenter uitbreidingen.

Vooruitzichten en aandelenontwikkelingen

Nvidia heeft ook een vooruitblik gegeven op de verwachte omzet voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2025, waarbij ze een omzet van $28,0 miljard dollar verwachten, plus of min 2%. Verder heeft het bedrijf een 150% verhoging van het kwartaaldividend aangekondigd en bevestigd dat er een tien-voor-één aandelensplitsing zal plaatsvinden per 7 juni 2024.

Na de aankondiging steeg het aandeel Nvidia met 2,6% na sluiting van de markt.

nvidia aandelenkoers
Nvidia aandelen koers in de afgelopen 24 uur, nabeurs. Bron: Google Finance.

Invloed op AI en cryptovaluta

De invloed van Nvidia strekt zich ook uit tot de cryptovalutamarkt, vooral AI-gerelateerde tokens zoals Fetch.ai’s FET en SingularityNET’s AGIX, die stijgingen zagen van tussen de 4% en 5% in de laatste 24 uur.

Dit komt na de kwartaalresultaten van Nvidia, die als een hoogtepunt van een verrassend sterk winstseizoen voor grote technologiebedrijven worden gezien.

Samenwerkingen en innovaties in AI

Nvidia heeft nieuwe AI-prestatieoptimalisaties en integraties voor Microsoft Windows onthuld, wat maximale prestaties op hun GeForce grafische kaarten en pc’s zal leveren. Deze ontwikkelingen tonen Nvidia’s toewijding om de grenzen van AI in verschillende industrieën te blijven verleggen.

Bovendien heeft Nvidia een nieuwe samenwerking aangekondigd met Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft, en Oracle om generatieve AI-innovatie verder te bevorderen.

Toekomstige groeiplannen en uitdagingen

Ondanks enige bezorgdheid over de uitrol van de nieuwe Blackwell-chip later dit jaar, wat kan leiden tot een tijdelijke vertraging in de aankoop van zijn voorganger, blijft Nvidia’s marktkapitalisatie indrukwekkend groeien. Met een waarde van meer dan $2,5 biljoen dollar is Nvidia nu een van de grootste beursgenoteerde bedrijven wereldwijd.

CEO Jensen Huang heeft aangekondigd dat na Blackwell, Nvidia jaarlijks nieuwe AI-chips zal gaan produceren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme