Craig Wright betrapt op liegen over auteurschap Bitcoin in langdurige rechtszaak

Home » Nieuws » Craig Wright betrapt op liegen over auteurschap Bitcoin in langdurige rechtszaak

Craig Wright, die beweert de uitvinder van Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, te zijn, werd uitgebreid en herhaaldelijk betrapt op liegen tijdens een rechtszaak over zijn auteursrechtenclaims op de Bitcoin-code en het whitepaper.

Dit maakte rechter James Mellor van het Hooggerechtshof in het Verenigd Koninkrijk bekend in een schriftelijk vonnis dat maandag werd uitgesproken.

Details van het vonnis

In zijn uitspraak, die een jarenlange juridische strijd over de intellectuele rechten op de Bitcoin-blockchain en -database afsluit, beschreef Mellor de acties van Wright als “klunzige… verzinsels” en “vervalsingen” van documenten “op grote schaal”. Alle leugens en vervalste documenten van Wright waren bedoeld om zijn grootste leugen te ondersteunen: zijn bewering Satoshi Nakamoto te zijn.

Impact op de crypto-industrie

De Crypto Open Patent Alliance (COPA), die in februari 2021 een rechtszaak aanspande tegen Wright, heeft als doel Wright’s ongegronde auteursrechtenclaims op het Bitcoin whitepaper en de code te betwisten. Sinds 2019 heeft Wright verschillende ontwikkelaars aangeklaagd in een poging om eigenaarschap over het Bitcoin-netwerk te verkrijgen en kritiek op zijn claims te onderdrukken.

Deze rechtszaken hebben volgens het Bitcoin Legal Defense Fund de toekomst van Bitcoin bedreigd door ontwikkelaars te ontmoedigen om verder te bouwen aan de blockchain.

Uitspraak en gevolgen

Rechter Mellor wees in zijn vonnis op de agressieve juridische strategie van Wright tegen Bitcoin-ontwikkelaars, waarbij hij opmerkte dat de zelfverklaarde Satoshi door zijn proceslustige natuur onwaarschijnlijk de echte Satoshi Nakamoto kon zijn. “Gezien zijn samenwerkende en niet-confronterende aard, acht ik het zeer onwaarschijnlijk dat Satoshi ooit zijn toevlucht zou hebben genomen tot een rechtszaak tegen de ontwikkelaars,” zei Mellor.

Hij voegde eraan toe dat Satoshi zou hebben erkend dat meningsverschillen leidden tot de hard forks in de Bitcoin Blockchain en zou zijn verdergegaan.

Toekomstige stappen

Wright heeft aangegeven de schriftelijke uitspraak af te wachten om vervolgens zijn opties voor beroep te overwegen. Mellor’s definitieve verklaring na de maandlange rechtszaak was een moment van viering voor de bredere crypto-industrie, die lang kritisch is geweest op en slachtoffer is geworden van Wright’s juridische strijd.

COPA en zijn ondersteuners, waaronder Twitter-oprichter Jack Dorsey en crypto beurs Coinbase (COIN), hebben aangegeven meerdere gerechtelijke bevelen na te streven om Wright te verhinderen zich voor te doen als Nakamoto en Bitcoin-ontwikkelaars opnieuw voor de rechter te slepen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme