CoinStats pakt beveiligingsrisico’s aan na verlies van miljoenen in crypto

Home » Nieuws » CoinStats pakt beveiligingsrisico’s aan na verlies van miljoenen in crypto

CoinStats heeft onlangs zijn activiteiten hervat na een aanzienlijk beveiligingslek. Het lek resulteerde in verliezen van meer dan $2 miljoen dollar uit 1.590 gehoste wallets.

De hack trof direct wallets die binnen CoinStats waren aangemaakt en dwong het platform om zijn applicatie tijdelijk te sluiten om de aanval te beperken.

Reactie en huidige status van CoinStats

Kort na de ontdekking van de aanval sloot CoinStats zijn diensten en heeft sindsdien een aantal functionaliteiten hervat, waaronder transactietoevoegingen, grafieken van portfolio’s en synchronisatie functies.

CEO Narek Gevorgyan bevestigde dat geen van de aangesloten wallets en centralized exchanges (CEXes) werden beïnvloed, en slechts 1,3% van de CoinStats wallets getroffen werd.

Aanval door social engineering

Het interne onderzoek van CoinStats wees uit dat de hack waarschijnlijk het resultaat was van social engineering, waarbij een werknemer werd verleid om kwaadaardige software op zijn werkcomputer te installeren.

Dit compromitteerde de AWS-infrastructuur van CoinStats. Gevorgyan vermoedt dat de Lazarus Group, een hackorganisatie gelinkt aan Noord-Korea, achter deze inbreuk zit.

coinstats hack ceo
Bron: Reddit.

Phishing-zwendel en verdere complicaties

Voorafgaand aan de hack ontvingen sommige gebruikers phishingberichten van de CoinStats-applicatie, die hen naar een kwaadaardige website leidden.

Deze tactiek droeg bij aan de inbreuk, hoewel niet alle getroffen gebruikers het phishingbericht ontvingen.

Veiligheidsmaatregelen

CoinStats heeft toegezegd aanvullende informatie te verstrekken zodra het onderzoek is afgerond en overweegt compensatiemogelijkheden voor de getroffen gebruikers.

Ondertussen worden de beveiligingsmaatregelen aangescherpt om toekomstige incidenten te voorkomen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme