CoinStats hacker sluist bijna één miljoen dollar naar crypto mixer

Home » Nieuws » CoinStats hacker sluist bijna één miljoen dollar naar crypto mixer

De hacker van CoinStats heeft bijna $1 miljoen aan Ethereum (ETH) verplaatst naar het crypto-mixprotocol Tornado Cash. Blockchain beveiligingsbedrijf CertiK heeft bekendgemaakt dat twee portefeuilles die verband hielden met de exploit van CoinStats in juni, in totaal 311 ETH hebben overgebracht. Dit vertegenwoordigt een waarde van ongeveer $959.000. Eén portefeuille verzond 211 ETH en de andere 100 ETH.

Crypto-mixprotocollen, zoals Tornado Cash, houden transacties privé door potentiële identificeerbare fondsen te combineren met andere, waardoor transacties tussen diensten geanonimiseerd worden. Deze methoden worden vaak toegepast door hackers om illegale fondsen wit te wassen.

De inbreuk op CoinStats

Op 22 juni legde de crypto wallet-beheerder CoinStats de gebruikersactiviteiten stil na een veiligheidsinbreuk die 1.590 crypto-portefeuilles raakte. Het bedrijf sloot de applicatie om het incident te isoleren en verklaarde dat de aanval was afgezwakt, waarbij geen van de verbonden portefeuilles of CEXs schade opliepen. Getroffen gebruikers werden aangespoord hun fondsen over te zetten met behulp van hun geëxporteerde privésleutels.

certik coinstats tornado cash
Bron: CertiK op X.

Eind juni kondigde CoinStats aan dat ze hun transactiedatabase aan het optimaliseren waren en overstapten naar een nieuw platform om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren, inclusief upgrades en audits van hun systemen.

Op 3 juli bevestigde CoinStats dat alle functionaliteiten op het platform waren hersteld en weer volledig operationeel waren.

Details over de hack

Narek Gevorgyan, CEO van CoinStats, onthulde op 26 juni enkele details van het onderzoek naar de hack.

Hij meldde dat hun AWS-infrastructuur was gecompromitteerd, met sterke aanwijzingen dat een van de werknemers sociaal was gemanipuleerd om kwaadaardige software te installeren op zijn werkcomputer.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme