CoinDesk waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als journalisten

Home » Nieuws » CoinDesk waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als journalisten

Oplichters die zich voordoen als journalisten van CoinDesk misleiden gebruikers met phishing-praktijken, waarbij ze zich richten op nietsvermoedende gebruikers op sociale media.

Informatie verifiëren

Deze fraudeurs benaderen mensen met het verzoek om geld en verspreiden phishinglinks onder het mom van het uitvoeren van interviews. Vervolgens delen ze kwaadaardige links die vermomd zijn als planningstools, zoals Calendly. CoinDesk benadrukt dat echte verslaggevers nooit geld vragen voor verhalen en roept het publiek op om de authenticiteit van elke link te verifiëren door het domein te controleren.

CoinDesk dringt er bij het publiek op aan om de redactionele lijst te raadplegen, waar legitieme verslaggevers en redacteuren staan vermeld met hun contactgegevens en social media-profielen.

Mocht je in contact komen met iemand die beweert verbonden te zijn aan CoinDesk, vergelijk dan deze informatie met de lijst. Het ontbreken van een naam op deze lijst is een duidelijk signaal dat er iets niet klopt.

Hoewel CoinDesk bijdragen van derden publiceert, zal elke legitieme correspondentie afkomstig zijn van personen die op de officiële redactionele lijst staan. Bij twijfel wordt aangeraden direct contact op te nemen met een vertegenwoordiger van CoinDesk via de redactionele lijst om de echtheid van elke navraag te bevestigen.

Het publiek wordt aangemoedigd waakzaam te zijn en zorgvuldig de identiteit van iedereen die beweert voor CoinDesk te werken te verifiëren.

CoinDesk is één van de bekendste crypto nieuws websites wereldwijd. De site verwierf wereldwijde media aandacht toen het als eerste site berichtgeving online plaatste over financiële problemen bij FTX, waarna de exchange als een kaartenhuis in elkaar viel.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme