CleanSpark neemt GRIID Infrastructure over in deal van $155 miljoen

Home » Nieuws » CleanSpark neemt GRIID Infrastructure over in deal van $155 miljoen

CleanSpark heeft een overeenkomst gesloten om GRIID Infrastructure over te nemen, een firma gespecialiseerd in Bitcoin (BTC) mining. Volgens de voorwaarden van de deal koopt CleanSpark alle uitgegeven en uitstaande aandelen van GRIID voor een totaalbedrag van $155 miljoen dollar.

Deze transactie omvat een exclusieve hosting overeenkomst voor alle momenteel beschikbare stroom, waardoor CleanSpark 20 MW aan productiestroom verkrijgt.

Strategische plannen en financiële vooruitzichten

Zach Bradford, CEO van CleanSpark, lichtte de strategische plannen van het bedrijf toe. Hij verwacht dat de operaties in Tennessee tegen het einde van dit jaar meer dan 100 MW zullen overschrijden en streeft naar een operationeel vermogen van 400 MW tegen 2026. “Deze overname biedt ons een duidelijk en stabiel traject om in Tennessee te bereiken wat we de afgelopen drie jaar in Georgia hebben bereikt. Daar hebben we meer dan 400 MW aan infrastructuur uitgebouwd, ondersteund door waardevolle, langetermijn energiecontracten,” zei Bradford.

cleanspark griid overname
Bron: CleanSpark op X.

Na afronding van de deal ontvangen de aandeelhouders van GRIID aandelen van CleanSpark. Bovendien neemt CleanSpark alle uitstaande schulden en andere verplichtingen van GRIID over, inclusief een werkkapitaallening van $5 miljoen en een bruglening van $50,9 miljoen om bepaalde verplichtingen van GRIID bij ondertekening af te lossen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme