BitMEX lanceert nieuwe index voor top 10 memecoins

Home » Nieuws » BitMEX lanceert nieuwe index voor top 10 memecoins

Crypto derivatenbeurs BitMEX heeft onlangs een nieuwe index geïntroduceerd, de MEMEMEXTUSDT Basket Index Perpetual Swap Contract. Deze index biedt handelaren de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan de top 10 memecoins, gemeten naar marktkapitalisatie.

Het hoofdkantoor van de beurs, gevestigd op de Seychellen, heeft in een persbericht aangekondigd dat deze nieuwe index verhandeld wordt tegen de Tether USDT stablecoin. De index wordt maandelijks herzien en is opgebouwd als een gewogen gemiddelde prijs van de belangrijkste memecoins.

Reactie van CEO Stephan Lutz

Stephan Lutz, de CEO van BitMEX, legt uit dat de lancering van deze index een reactie is op de groeiende vraag van BitMEX-gebruikers om deel te nemen aan de memecoin-rage. “De enorme hoeveelheid meme coins kan overweldigend zijn en het is moeilijk voor handelaren om hun weg te vinden. Daarom zijn we verheugd de MEMEMEXTUSDT Perpetual Swap te lanceren,” zegt Lutz.

Hij benadrukt dat dit nieuwe product het handelen vereenvoudigt door een enkel product aan te bieden dat de noodzaak elimineert om door een uitgebreid assortiment van memecoins te navigeren.

bitmex memecoin index tweet
Bron: BitMEX op X.

Voordelen van de nieuwe index

De index bundelt meerdere memecoins in één enkel product, wat volgens BitMEX moet leiden tot verbeterde liquiditeit. Dit maakt het voor handelaren gemakkelijker om hun transacties tegen gunstige prijzen uit te voeren.

De specificaties van het contract omvatten een maker fee van -0.015% en een taker fee van 0.075%. Verder biedt de index, vergelijkbaar met de S&P 500 maar dan voor crypto memecoins, tot 25x hefboom.

Promotie en toekomstige ontwikkelingen

Om de lancering te vieren, biedt BitMEX een prijzenpot van maximaal $10,000 in USDT aan handelaren die het nieuwe contract gebruiken, waarbij de best presterende handelaren een deel van de prijs zullen ontvangen.

Deze lancering komt kort nadat BitMEX de mogelijkheid introduceerde om met een ultra-hoge hefboomwerking van tot 250x te handelen op zijn perpetual swaps, wat de ambitie van de beurs onderstreept om innovatieve handelsoplossingen te blijven bieden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme