Bitfarms ziet productie stijgen naar 189 Bitcoin in juni, een stijging van 21%

Home » Nieuws » Bitfarms ziet productie stijgen naar 189 Bitcoin in juni, een stijging van 21%

Bitfarms heeft in juni een herstel getoond in zijn mining activiteiten na de Bitcoin (BTC) halvering van april. Het bedrijf wist 189 Bitcoin te minen, een stijging van 21% ten opzichte van de 156 Bitcoin in mei. Ondanks deze stijging blijft de productie 51% lager dan vorig jaar rond dezelfde tijd als gevolg van de halvering in april.

Deze halvering, die elke vier jaar plaatsvindt, vermindert de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van transacties op het Bitcoin-netwerk, en is ontworpen om de aanvoer van Bitcoin te beheersen tot het maximale aantal van 21 miljoen is bereikt.

Verkoop van Bitcoin en financiële vooruitzichten

Van de 189 gemijnde Bitcoin verkocht Bitfarms er 134 voor $8,8 miljoe dollarn. Het bedrijf heeft nu 905 Bitcoins in zijn schatkist, die op 30 juni 2024 een waarde hadden van $55,2 miljoen dollar gebaseerd op een Bitcoin prijs van $61,000. Deze voorraad is toegenomen van 850 Bitcoins in mei.

Vooruitgang en uitbreidingen in de mining operaties

Bitfarms heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met de upgrade van zijn vloot en de bouw van nieuwe faciliteiten. Meer dan 39.000 nieuwe miners zijn dit jaar geïnstalleerd en meer dan 39.000 oude miners zijn uit gebruik genomen. De upgrades in alle faciliteiten in Quebec zijn voltooid, wat resulteerde in een aanzienlijke uitbreiding van de hashrate en verbeterde energie-efficiëntie en bruto mijnmarges over het hele portfolio.

bitfarms gegevens juni 2024
Bron: Bitfarms.

Het bedrijf eindigde de maand met een geïnstalleerde hashrate van 11,4 EH/s, waarvan 10,4 EH/s operationeel is.

Weerstand tegen overnamepogingen

In een strijd om onafhankelijkheid heeft Bitfarms pogingen van Riot Platforms om het bedrijf over te nemen afgeslagen. Riot deed een bod van $950 miljoen dollar in juni, maar moest later toegeven dat een fusie met het bestaande bestuur van Bitfarms onmogelijk was.

Ondanks dat Riot een belang van 14,9% in Bitfarms verwierf, waren pogingen om meer dan 15% te bemachtigen en wijzigingen in het bestuur aan te brengen, niet succesvol. Bitfarms heeft zelfs een extra bestuurslid toegevoegd om dergelijke overnamepogingen in de toekomst te dwarsbomen.

Financiële marktprestaties

De aandelen van Bitfarms zagen een stijging van 4,7% tot $2,69 per aandeel op het moment van schrijven, terwijl de grootste cryptocurrency, Bitcoin, een toename van 2,3% noteerde met een prijs van $63,334, volgens gegevens van Bybit.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme