Volgens crypto analist zijn de hoogtijdagen van Bitcoin cycli voorbij

Home » Nieuws » Volgens crypto analist zijn de hoogtijdagen van Bitcoin cycli voorbij

Volgens Nicholas Merten van DataDash lijken de traditionele vierjaarlijkse Bitcoin (BTC) cycli ten einde te komen, zo blijkt uit zijn laatste YouTube-video. Merten merkt op dat de gebruikelijke hoge rendementen in de cryptomarkt afnemen, een verschijnsel dat hij wijt aan Bitcoin’s langdurige stagnatie rond eerdere recordhoogtes.

Volgens hem is dit een indicatie dat de markt structurele veranderingen ondergaat, waarbij oudere investeringsstrategieën zoals Dollar Cost Averaging (DCA) en het lange-termijn vasthouden van crypto’s minder rendabel worden.

Advies voor handelaren: Wees voorzichtig

Merten adviseert handelaren om voorzichtiger te zijn, vooral tijdens correcties. De bekende voorspelbaarheid van de Bitcoin-cyclus lijkt te verdwijnen, wat handelaren zou moeten aanzetten tot het nemen van winsten tijdens dalingen.

Dit is een omschakeling van de eerdere strategie van lange-termijn houden, waarbij men simpelweg wachtte op de onvermijdelijke marktherstellingen.

Instituties houden zich terug

Een opvallend punt dat Merten aanstipt is het uitblijven van nieuwe instroom van institutioneel geld, wat eerder werd gezien als een belangrijke groeimotor voor de cryptomarkt.

Hij meldt een vermindering in de uitstroom van exchange-traded producten, wat kan duiden op afnemende interesse vanuit institutionele hoek.

De fusie van traditionele en gedecentraliseerde financiën

Merten benadrukt ook de kruising tussen traditionele financiën en gedecentraliseerde financiën (DeFi) als een bron van nieuwe investeringskansen. Vooral projecten die de kloof dichten tussen reële activa en DeFi lijken veelbelovend.

Hij noemt dit als een vitaal gebied voor handelaren om op te letten, vooral projecten die betrokken zijn bij het tokeniseren van fysieke activa zoals onroerend goed en grondstoffen.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme